La segona Setmana de Cine Taurí recupera les projeccions a l'aire lliure

La segona Setmana de Cine Taurí recupera les projeccions a l'aire lliure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dins de la programació mensual de Puçol, cultura de bou, del 19 al 21 de juny se celebra la segona Setmana de Cine Taurí, que enguany, com a novetat, recupera els al·licients d'aquelles sessions estiuenques que es realitzaven en els anys seixanta i setanta: projeccions nocturnes, a l'aire lliure... i amb entrada gratuïta.

Quan l'any 2006 es va crear Puçol, cultura de bou, es va fer amb l'objectiu de promocionar els actes taurins més enllà del dia de bous per excel·lència en la població (el 7 de setembre) i també més enllà dels festejos que compten amb més arrelament entre els aficionats en particular i els veïns en general (els bous al carrer).

De fet, des del primer moment es va apostar per organitzar una activitat vinculada al món taurí cada mes i, a més, relacionant els bous amb altres arts, com la pintura, la fotografia, l'escultura o els mitjans de comunicació en general.

Una de les propostes que van debutar l'any passat va ser la recuperació d'una antiga tradició que existia a Puçol en els anys 60 i 70 del segle passat: les setmanes de cine amb temàtica taurina. En aquell moment es realitzaven en els desapareguts cines d'estiu, a l'aire lliure, durant el mes de juny, amb pel·lícules que es repetien any rere any i pagant entrada.

''L'any passat, en el mes de maig, es va realitzar una experiència pilot, amb projeccions a les huit de la vesprada en el Sindicat Agrícola'', recorda Juan Claramunt, el regidor de Festejos Taurins. ''Va funcionar bé, però molts dels assistents ens van demanar alguns canvis, per a acostar la idea als seus orígens, i això és el que ens hem proposat enguany''.


Tres són els canvis que s'han introduït per a esta segona setmana taurina: l'espai tancada deixa pas a l'aire lliure, les projeccions a la vesprada passen a ser sessions nocturnes i es trasllada la programació al mes de juny, just en els dies previs a Sant Joan i la setmana taurina.

Si en 2006 les pel·lícules triades eren clàssics del cine espanyol, enguany s'ha buscat una combinació títols mítics de la història del cine, amb cine dirigit per un autèntic torero i una biografia quasi desconeguda.

Cine a l'aire lliure

El dimarts 19 es projecta Sang i arena (1941) de Rouben Mamoulian, amb Tyrone Power i Rita Hayworth, sens dubte la millor adaptació que s'ha realitzat fins a la data de la cèlebre novel·la de Blasco Ibáñez.

El dimecres 20, un títol mític del cine espanyol però molt poc conegut: Brindis a Manolete (1948), biografia del mític torero rodada per Florián Rey l'any següent de la mort del torer

08 Juny 2007
FaceBook  Twitter  

Altres