Conveni de col·laboració entre el consorci Pactem Nord i l'Institut de la Dona

Conveni de col·laboració entre el consorci Pactem Nord i l'Institut de la Dona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El consorci Pactem Nord (Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació) i l'Institut de la Dona han firmat un conveni per a la posada en funcionament d'un programa d'igualtat d'oportunitats en l'ocupació destinat a les dones de l'Horta Nord.La posada en marxa d'este projecte es troba d'acord amb altres iniciatives i actuacions desenvolupades pel Consorci Pactem Nord des de la seua creació en 2001 i que van dirigides a la creació d'ocupació i la inserció sociolaboral en tota la comarca de l'Horta Nord, especialment en l'àmbit territorial pertanyent als municipis consorciats: Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, El Puig, Emperador, Foios, Meliana, Moncada, Museros, Paterna, La Pobla de Farnals, Puçol i Vinalesa. També formen part de l'entitat quatre entitats sense ànim de lucre: els sindicats UGT i CCOO, l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial Fuente del Jarro (ASIVALCO) i l'Associació d'Empreses per a la Formació i l'Ocupació (AEFE).

En la mateixa línia d'esforç per fer desaparéixer les diferències de gènere en l'àmbit laboral, l'entitat ha creat recentment un Fòrum d'Igualtat d'Oportunitats, a què es pot accedir a través la web www.consorcio.info i que pretén continuar amb el treball d'inserció sociolaboral i la perspectiva de gènere començat en el marc del projecte europeu Àgora Nord, ara finalitzat.

La firma d'este acord de col·laboració amb l'Institut de la Dona permetrà al Consorci Pactem Nord recolzar tant els ajuntaments com les empreses de la comarca en l'elaboració dels seus plans d'igualtat, assessorant-los sobre  qualsevol dubte que els puga sorgir en el marc de l'acabada d'aprovar Llei d'Igualtat Efectiva entre Hòmens i Dones.

Objectius del conveni

A més, el projecte de col·laboració entre el Consorci Pactem Nord i l'Institut de la Dona ha fixat dos tipus d'accions formatives per a millorar la inserció laboral de la dona:

Una d'elles dirigida a dones desocupades, a les quals se les capacitarà professionalment en nous jaciments d'ocupació, en els treballs desenvolupades per empreses de la comarca de l'Horta Nord, així com en aquells sectors que es troben subrepresentades. En este sentit, s'han programat cursos de formació en empresa. A més, es donarà prioritat a aquelles dones de la comarca amb càrregues familiars o immerses en processos d'intervenció social i laboral.

D'altra banda, el conveni de col·laboració també té previst dur a terme una sèrie de seminaris sobre la igualtat d'oportunitats entre hòmens i dones destinats a agents del territori (personal tècnic en inserció laboral, empresaris/es, as

29 Maig 2007
FaceBook  Twitter  

Altres