Josep Segura Díaz es proclama campió d'Espanya de pesca

Josep Segura Díaz es proclama campió d'Espanya de pesca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 18 al 20 de maig es va celebrar a Palma de Mallorca el campionat d'Espanya de pesca mar-costa per comunitats autonòmiques. En la categoria U-16, el jove de quinze anys Josep Segura Díaz s'ha proclamat, un any més, campió nacional, formant part de l'equip que va representar a la Comunitat Valenciana.

Un total de quaranta-tres participants es van donar cita en les illes, representant a totes les comunitats autònomes espanyoles que tenen mar, és a dir: Cantàbria, País Basc, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia, Canàries, Balears i Melilla.

Dins de l'equip valencià, Josep Segura es presentava a priori com un dels millors pescadors, per llarga i reeixida trajectòria en este esport, que li han portat en el present any al subcampionat provincial, el quint lloc  autonòmic i amb serioses aspiracions per a acudir el pròxim mes d'octubre al mundial de pesca mar-costa.


No obstant, la tasca no va ser fàcil en les dos proves celebrades a Palma de Mallorca, sobretot perquè el lloc que li va assignar l'organització li va perjudicar a l'hora de superar la grandària mínim dels peixos.

El vicepresident del Club de Pesca Puçol, José Segura Barbacid, que a més és pare del jove pescador, recorda la duresa de la primera mànega: ''el divendres no va tindre sort en el ja que li va tocar; va traure molt de peix, però al no donar la mesura mínima estipulada, va haver de tornar a l'aigua unes quaranta peces i només va poder aportar al pesada dos peces vàlides en esta primera mànega''.

A pesar de tot, va ser prou per a entrar en el còmput, encara que es va classificar en el lloc número trenta. Però va arribar dissabte i, encara que també va traure moltes peces inferiors a la grandària mínim admesa, que va haver de tornar a l'aigua, el resultat va ser molt distint: després de pesatge oficial, Josep Segura es va proclamar primer classificat del seu sector i tercer en la general del dissabte, el que li va permetre acabar en el lloc onze del campionat d'Espanya.

''Este bon resultat del segon dia va ajudar a fer que la seua puntuació fóra suficient perquè la Comunitat Valenciana es proclamara campiona d'Espanya de pesca mar-costa'', recorda satisfet son pare.

Després de l'equip valencià es va classificar el català i en tercera posició el basc. Amb este resultat, Josep Segura dóna un pas més per a cobrir el seu gran objectiu abans de complir els setze anys i canviar de categoria: disputar el seu primer mundial de pesca a l'octubre.

 

10 Juny 2007
FaceBook  Twitter  

Altres