ASOM organitza un torneig de futbol solidari amb el Sàhara

ASOM organitza un torneig de futbol solidari amb el Sàhara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'Associació de Solidaritat amb el Món (ASOM) i l'Ajuntament de Puçol organitza un torneig de futbol 7 per a commemorar l'any internacional del poble sahrauí. La recaptació anirà destinada als programes d'ajuda que actualment desenvolupa la ONG local, com la Caravana per la Pau i les Vacacances en Pau.

Des de la seua creació, ASOM és una Organització No Governamental centrada a gestionar distints programes d'ajuda, fonamentalment orientats al poble sahrauí. Tots els anys col·labora en les caravanes que porten aliments i vehicles al Sàhara, i en la coordinació de distintes famílies de la població que acullen xiquets sahrauís durant les vacances d'estiu.

Però en 2007 se celebra l'Any Internacional del Poble Sahararui, per això s'ha intensificat la seua labor de sensibilització sobre l'estat en què viu esta nació, tant amb activitats culturals com un altre projectes d'oci destinats a arreplegar fons que puguen fer arribar al poble en l'exili.

Exemple d'esta activitat és el concert solidari realitzat el 5 de maig, en el qual deu grups de rock van actuar ininterrompudament durant huit hores en un macroconcert organitzat en col·laboració amb l'Associació de Músics l'Ampli.

Ara, al juliol, es planteja un nou desafiament: organitzar un torneig de futbol 7 en el qual participaran setze equips. Cada un d'ells pagarà 120 euros per participar i la recaptació del campionat també es destinarà a comprar aliments i materials de primera necessitat per al Sàhara.

''La idea va sorgir perquè vam veure que els veïns de Puçol estan disposats a col·laborar'' -explica Baba, un sahrauí membre d'ASOM que està a càrrec de l'organització-. ''El concert ens va obrir els ulls a altres possibilitats i ara provarem amb l'esport... Encara que ja  podem assegurar que serà un èxit de participació, perquè pràcticament hem cobert les places existents tot just obrir el termini d'inscripció''.

Els partits es jugaran en el camp municipal José Claramunt, la gespa artificial del qual comença així a ser rendibilitzats. Serà a partir del 2 de juliol fins al dia 13, sempre a partir de les huit de la vesprada.

Els interessats poden sol·licitar més informació en el telèfon de l'organització: 686 863 960.

 

26 Juny 2007
FaceBook  Twitter  

Altres