El Grup Ecologista La Costera diu 'Sí al tren i no a l'AVE '

El Grup Ecologista La Costera diu 'Sí al tren i no a l'AVE '

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 12 al 16 de juny, el Grup Ecologista de Puçol La Costera  va celebrar les seues V Jornades Ecològiques amb el lema Tren Sí, AVE  No.  Unes Jornades que els ecologistes consideren ''molt positives pels seus continguts'', però ''decepcionants quant a la resposta de la ciutadania i dels partits polítics de Puçol''.

Per quint any consecutiu, el GEP La Costera va organitzar, durant la setmana del 12 al 16 de juny, les V Jornades Ecològiques de Puçol. Unes Jornades que enguany s'han centrat en el futur AVE València-Castelló, que segons els ecologistes suposa ''un atemptat mediambiental i social'' per a la comarca de l'Horta Nord. Per això, el GEP La Costera  va plantejar les seues Jornades amb el lema Tren Sí, AVE  No. Segons este col·lectiu ''el ferrocarril és un servei públic i com a tal les inversions que es destinen a ell haurien de centrar-se en els trens de rodalia i de regionals, que són els que utilitza la majoria de la població, i no en trens d'alta velocitat orientats al turisme i al sector empresarial i que a més la seua construcció implica destruir l'horta de València i desvertebrar la comarca amb una nova barrera arquitectònica''.

Amb l'objectiu d'exposar els seus arguments a la població, els ecologistes van organitzar durant la setmana passada una exposició fotogràfica titulada La huella del AVE, en la qual es podia contemplar l'impacte de les obres de la línia del tren d'alta velocitat Madrid-València al seu pas per la comarca de l'Horta Sud i l'impacte que tindrà el mur de l'AVE  al seu pas per Puçol.


A més, el dijous i el divendres es van celebrar dos conferències. La primera a càrrec de Toni Simó i Paco Mateu, president i portaveu respectivament de la Coordinadora No al Mur de l'AVE a l'Horta Sud, els que van explicar la lluita duta a terme en esta comarca contra el tren d'alta velocitat. El divendres va ser Vicent Torres, de la Plataforma pel Ferrocarril, qui va realitzar la seua ponència. Torres va proposar un traçat alternatiu per a la línia de l'AVE València-Castelló, que minimitzaria l'impacte mediambiental i reduiria els costos econòmics. La proposta de Torres consistix a ampliar de dos a quatre el nombre de vies existents actualment i que l'AVE circulara per les dos vies centrals mentres que en les proximitats i regionals ho feren per les exteriors.

El dissabte es va posar el punt i final a les V Jornades Ecològiques de Puçol amb un mural, un mercat alternatiu i un concert de rock. No obstant, el final de les Jornades no suposa la conclusió de la campanya Tren Sí, AVE  No, que es va iniciar el mes de març amb la I Falla Alternativa de Puçol i que va continuar el passat 8 de juny amb una acampada protesta al costat de la muralla de l'antic palau arquebisbal del municipi.

El GEP La Costera  pretén continuar amb les mobilitzacions i accions a favor del tren de

30 Juny 2007
FaceBook  Twitter  

Altres