L'ajuntament oferix cursos d'informàtica a un euro l'hora

L'ajuntament oferix cursos d'informàtica a un euro l'hora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursos d'informàtica per a grups reduïts i a un euro l'hora de formació pràctica. És l'oferta que realitza l'Ajuntament de Puçol per als veïns de la població interessats a posar-se al dia en noves tecnologies... encara que, de moment, els interessats hauran d'esperar, perquè l'entrega de diplomes a finals de juny obri un parèntesi de descans estiuenc. Al setembre, més propostes.

Encara que al juliol continua la formació en l'aula d'Internet del Centre de Dia Martínez Coll, la resta de cursos d'informàtica que s'impartixen des de la Regidoria de la Dona finalitzen durant l'última setmana de juny.

Han sigut cursos d'iniciació i nivell mitjà centrats en Windows XP i ofimàtica. La major part d'ells s'impartix en l'Espai Social La Barraca, els dimarts, dijous i divendres a la vesprada; encara que hi ha un curs, el dels dimecres, que es realitza en les instal·lacions de la Casa de Cultura. Quatre cursos a deu alumnes cada un i una formació on prima el tracte directe.


Precisament l'aula d'informàtica de la Casa de Cultura va ser l'escenari triat per Eloísa Rosa Martínez, regidor de la Dona, per a realitzar l'entrega de diplomes als alumnes que ara finalitzen el seu primer taller formatiu, des de l'atenta i pacient mirada de Paco Medina i Vicente Almenara, els dos jóvens informàtics de l'ajuntament que s'ocupen d'impartir unes classes eminentment pràctiques.

''En un principi féiem cursos només per a dones, des de la nostra regidoria'', explica Eloísa Rosa. ''Però va haver-hi hòmens que van sol·licitar participar i per això l'obrim a tot el món; a més, si defenem la igualtat real entre hòmens i dones, hem de fer-ho en tots els camps''.

Per a garantir una major assistència i serietat entre l'alumnat, estos paguen un euro per hora de curs, la resta de gastos corre a càrrec de l'Ajuntament, una mesura que està resultant molt eficaç per a la regidora perquè ''al principi eren totalment gratuïts i hi havia gent que s'apuntava i després no venia, amb el que evitava que uns altres més interessats pogueren acudir-hi. Al realitzar un xicotet pagament, encara que siga simbòlic, l'usuari aprecia millor el valor d'estos tallers i l'assistència és continuada''.

Eixe interés per fer un seguiment del curs ja ha permés que tant els informàtics com la regidora estiguen buscant noves fórmules per a la pròxima temporada, proposant temes i fórmules pròximes als veïns... però això serà al setembre. Ara, a l'estiu, els cursos d'informàtica queden en stand-by.

 

03 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  

Altres