Més dones que un dilluns al matí en El Corte Inglés

Més dones que un dilluns al matí en El Corte Inglés

 

 

 

 

 

 

 

 

Espai Social La Barraca. Divendres, 29 de juny, 18 hores. Un total de noranta-dos dones es reunixen a fer balanç de la primera temporada del Col·lectiu de Dons de Puçol, una associació que en el seu primer any de vida ha arribat a multiplicar per cinc el nombre d'associades i organitzar activitats lúdiques i formatives tots els mesos.

Encara que van començar a realitzar gestions a l'estiu de 2006, no va ser fins al passat mes d'octubre quan díhuit dones, totes elles alumnes del taller de bolilleres, van començar a funcionar de forma oficial com una associació.

Hui ja són noranta-dos afiliades, continua creixent el nombre cada mes i el programa d'activitats no para d'augmentar. Amb este currículum, és fàcil entendre que ja hagen començat a demanar més suport i, sobretot, un local més ampli: l'única taula per a fer boixets de què disposen en un aula de l'Espai Social La Barraca a penes permet que una dotzena d'alumnes treballe al mateix temps, ''pel que a vegades hem d'estar recolzades en la paret mentres atenem la professora... això sí que és fer randa de boixets'', confessa Rosa Fernández, la presidenta del Col·lectiu de Dones de Puçol.


Precisament la presidenta va ser l'encarregada de donar la benvinguda a totes les sòcies a un berenar que va servir per a clausurar esta primera temporada, i ho va fer amb una idea que va alçar aplaudiments còmplices entre les seues companyes: ''vaja, veig ací més dones que un dilluns al matí en El Corte Inglés''.

En el seu repàs a les activitats dutes a terme, Rosa va parlar de l'origen del col·lectiu, el curs de bolilleres; del taller de Nadal en què la cuina va ser protagonista; del viatge a Paiporta per a conéixer per dins la Fundació Ruralcaja; de la xarrada sobre dona i salut; de l'exposició sobre la dona treballadora, dins del programa d'actes del Dia Internacional de la Dona; de la sisena trobada de bolilleres, celebrat a finals de març i ja plenament organitzat per la nova associació, amb el suport de l'ajuntament; del viatge a Novelda patrocinat per la Caixa d'Estalvis del Mediterrani; de la xarrada sobre nutrició i bellesa; i del viatge al Delta de l'Ebre.

Un repàs exhaustiu molt ben valorat per Eloísa Rosa Martínez, regidor de la Dona, que també va estar present en el berenar: ''és un programa molt ampli i ambiciós per al primer any. Sens dubte, esta associació va per bon camí'', va reconéixer quan va prendre la paraula.

Ara, un parèntesi estiuenc per a recarregar piles, però al setembre el Col·lectiu de Dons promet tornar amb noves propostes: tallers de curta duració, visites culturals a València, xarrades i esdeveniments sobre temes que interessen a les seues associades...

A este ritme, quan Rosa haja de fer balanç l'any que ve, potser hauré de començar amb una altra frase lapidària: ''vaja, vaja, ho hem aconseguit, ara ja som més dones que el primer dia de rebaixes en El Corte Inglés''.

&nb

20 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  

Altres