Embolades de Sant Joan: cal evitar els incidents que perjudiquen la festa

Embolades de Sant Joan: cal evitar els incidents que perjudiquen la festa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tercera i última entrega de Salvador Almenara Marsaga sobre els actes taurins de Sant Joan. En este cas, centrada en les embolades nocturnes. Les fotografies són d'Alberto de Jesús i de Javier Sebastiá.

A la nit, el primer bou a ser embolat va ser Escorpión, de la ramaderia el Filoso, al qual li va tallar la corda José Cabezas, membre de la Comissió del 7 de setembre, després de ser embolat per la quadrilla Emboladors de l'Art.

El segon de la nit va ser Abrevadero, de la ramaderia El Serrano. Com a novetat, va ser embolat en el carrer Sant Antoni, en l'encreuament amb el carrer La Font. Este bou, el va embolar la quadrilla de José Comes i l'encarregat de tallar la corda va ser Ignacio Piquer.


Lamentable el desafortunat incident que es va originar poc abans i durant l'embolada del tercer bou de la nit, una cosa que en res afavorix la imatge de la festa.

Lògicament, no sóc ningú per a recriminar els causants d'este acte, perquè la majoria d'ells són persones amb un reconegut prestigi en l'àmbit taurí i amb l'edat suficient per a ser responsables dels seus actes. Però sí que m'atreviria a recomanar-los que hi ha altres llocs, moments i llocs per a expressar la seua disconformitat (si és que n'hi haguera) amb els responsables de l'organització, en este cas la comissió, perquè amb estes actuacions crec que no beneficiem gens la imatge taurina que volem donar del nostre poble.

Fulero era el nom del tercer bou; pertanyia a la ramaderia de Juan Faet i va ser embolat per la quadrilla d'emboladors de la localitat madrilenya de Comenar de Oreja, va ser Antonio Mena el tallador de la corda.

En quart i últim lloc es va embolar a Gorrero, de Miura, a càrrec dels Casturrechs, el tallador de la corda va ser Ximo Abad.

Per a finalitzar, m'agradaria despedir-me desitjant que estos dos actes aïllats (el de la vesprada i el de la nit) no tornen a repetir-se, fent un crida al sentit comú i al respecte de tots, en benefici de la festa, perquè ja té prou detractors des de fora, com perquè vegen este comportament que els permet tindre més arguments de protesta.

Res més, només felicitar i desitjar tota la sort del món al nou regidor de Festejos Taurins de l'Ajuntament de Puçol, Ximo Galcerá.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

 

15 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  

Altres