Desencaixonades de Sant Joan: el Miura va despertar una gran expectació

Desencaixonades de Sant Joan: el Miura va despertar una gran expectació

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuaem amb la jornada de Sant Joan, l'expert taurí Salvador Almenara Marsaga ens oferix una àmplia crònica del que va ser el primer dia de bous al carrer a Puçol. Este segon article està centrat en els actes de la vesprada: baixada de caixons, desencaixonada i embolada d'una vaqueta.

A la vesprada, després de la tradicional baixada de caixons i davant d'una gran expectació, es va soltar el primer bou de la vesprada, de nom Escorpión, marcat amb el número 4 i  amb el guarisme 1, pertanyent a la ramaderia de Julio Filoso. Bou ben presentat, però sense res a destacar en la seua actuació.


El segon a eixir a l'arena va ser el bou que havia acaparat la major part de l'expectació vespertina i que no era un altre que Gorrero, de la llegendària ramaderia d'Eduardo Miura, marcat amb el núm. 27 i, igual que l'anterior, amb guarisme 1, el que delatava els sis anys d'edat que tenia. Tampoc va ser la seua bravura la virtut a destacar, encara que sí les seues formes i la serietat, que no desmereixien en res a la casta a la qual pertany.

Poc abans de la solta del tercer de la vesprada es va produir un fet desagradable entre uns ''aficionats'' indignes de pertànyer al gran elenc d'aficionats locals i que es van meréixer amb escreix el menyspreu i la repudia de tots els presents. Ignore, encara que tampoc m'importa molt, si estos ''capdavanters'' de l'afició de Puçol s'empren amb tant d'entusiasme a l'hora de col·laborar econòmicament en la compra de ''els seus'' bous.

Abrevadero era el nom del bou, marcat amb el núm. 100 i amb el guarisme 2, pertanyent a la ramaderia sevillana d'El Serrano, el qual va protagonitzar una bona eixida per a anar apagant-se a poc a poc.

La solta d'una vaqueta va seguir a les tres desencaixonades de la vesprada, que va acabar amb l'embolada del jònec Cuchillero, propietat, igual que la cap anterior, de la ramaderia de Juan Faet, el mateix que la parada d'esquellers encarregats de tancar els bous, tant a la vesprada com a la nit.

L'encarregat de tallar la corda a este jònec va ser Vicente Domínguez, després de ser embolat per la quadrilla de Paco López.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

 

14 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  

Altres