Normes bàsiques per a protegir-se del sol a l'estiu

Normes bàsiques per a protegir-se del sol a l'estiu

 

 

 

 

 

 

 

 

La campanya Protegix-te del sol, protegix la teua pell arriba els dies 18 i 19 de juliol a la platja de Puçol. L'objectiu de la Conselleria de Sanitat és recordar els usuaris de les nostres costes les normes bàsiques per a combatre el càncer de pell.

L'estiu és una època propícia per a estar a l'aire lliure, disfrutant del sol en la platja o en la muntanya, ben descansant o ben practicant esports i aficions que es desenvolupen en l'exterior.

Tot això propicia que els rajos ultravioleta entren en la pell si esta no està protegida amb roba o cremes que servisquen de filtre solar, la qual cosa provoca cremades i irritacions a curt termini, però pot ocasionar danys més perillosos a llarg termini: envelliment prematur, taques i, sobretot, augment del risc de patir el melanoma o càncer de pell.

Precisament per a previndre tots estos riscos i protegir-nos del melanoma, la Conselleria de Sanitat ha organitzat un autobús itinerant que repartix informació gratuïta i realitza explicacions detallades als usuaris de les platges valencianes.


Esta campanya, davall el títol Protegix-te del sol, protegix la teua pell, estarà els dies 18 i 19 en la platja de Puçol, amb sesiones explicativas a las 10'30 i a las 14'00 hores, encara que atenent consultes i repartint fullets informatius al llarg de tot el matí.

Cinc normes bàsiques

Entre les recomanacions bàsiques que no hem d'oblidar, els responsables de la campanya inclouen cinc en el seu fullet informatiu.

1) Evitar el sol de l'estiu en les hores de major intensitat, normalment entre les 12 i les 17 hores, per a evitar cremades.

2) Aplicar sempre una crema amb factor de protecció solar 15 o més elevat, i aplicar-la almenys vint minuts abans d'exposar-se al sol.

3) Protegir el cap amb gorres i el cos amb camisetes. A més, és recomanable protegir els ulls amb ulleres solars.

4) No abusar de les sessions amb rajos UVA, perquè estos també poden lesionar la pell.

5) Amb l'ajuda d'un espill, inspeccionar la pell del propi cos i si es descobrix una nova piga, o variacions en alguna ja existent, acudir al metge. Si es detecta a temps, el càncer de pell té cura.

 

19 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  

Altres