'Bon dia, ací estem, treballant en la platja'

'Bon dia, ací estem, treballant en la platja'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huit jóvens d'ADIS (Associació de Discapacitats de Puçol) treballen durant tot el mes de juliol realitzant pràctiques prelaborals en el manteniment de zones enjardinades de la platja, com a part de la formació per a la seua inserció social i laboral.

És un dels grans objectius d'ADIS, la inserció social i laboral dels seus usuaris. Els convenis subscrits entre esta associació i l'Ajuntament de Puçol en els dos últims anys han estat orientats precisament a potenciar la vessant laboral com a forma que estos jóvens se senten valorats i integrats.

Per a reforçar esta integració, ja el passat estiu es va realitzar una experiència pilot i enguany s'està donant un pas més: des del 2 de juliol, huit jóvens d'ADIS treballen en el manteniment de les zones enjardinades del Passeig Marítim i la plaça Rosa dels Vents.

''Hem dividit els xics en dos grups, un treballa en la plaça, en companyia de Vicent, com a monitor, i l'altre amb mi en el passeig'', explica Mª José Mateo, la presidenta d'ADIS. ''El grup de la plaça està format per xics amb menys limitacions i se'ls pot demanar un rendiment major i més resultats; amb el grup del passeig treballem sobretot la responsabilitat enfront del treball''.

I la responsabilitat comença amb un horari al qual molts d'ells mai s'havien vist sotmesos.


Comencen a les huit del matí, i durant dos hores treballen en el manteniment de les zones verdes. Esmorzen i, després de desplaçar-se al nucli urbà amb l'autobús municipal, a mitjan matí comencen una segona sessió formativa en el Centre de Dia Martínez Coll, on treballen la teoria del reg i el manteniment de plantes, en companyia de tres nous discapacitats que se sumen a esta segona fase del dia a dia.

''A més, tenim un taller de manualitats, on estem creant cistelles, detalls per a decorar i camisetes pintades pels nostres alumnes'', continua la presidenta. ''Tot això ho exposarem a principis de setembre, en un estand que muntarem durant les festes del poble, perquè els veïns puguen comprovar la labor que realitzem''.

La labor social no es limita al terreny laboral, ADIS també té el seu costat solidari, com ho demostra la jornada de convivència que van realitzar a finals de juny, quan alguns xiquets i jóvens van dormir per primera vegada fora de casa, tots junts, en el Palau d'esports.

Una labor solidària que dimecres que ve, 11 de juliol, faran extensiva a la Residència de la tercera edat, on acudiran per a passar un matí amb els usuaris del centre i, de pas, repartir algunes de les plantes que han estat cuidant durant l'hivern i la primavera en els hivernacles de La Costera, un altre dels projectes d'inserció social i laboral que tene

27 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  

Altres