Quinta Setmana taurina (1): del 24 al 27 de juny

Quinta Setmana taurina (1): del 24 al 27 de juny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvador Almenara Marsaga realitza un exhaustiu repàs a tots els actes de la quinta edició de la Setmana taurina de Puçol, celebrada del 24 de juny a l'1 de juliol. Per la seua llarga extensió, hem dividit l'estudi en tres parts. En esta primera incloem els actes fins al 27 de juny.

El 24 de juny, a les 8 de la vesprada, des del balcó de l'ajuntament, sonava el ''xupinazo'' que suposava l'inici de la V Setmana taurina de Puçol, com així ho van anunciar l'acabat d'elegir alcalde, Mariano Sanchis, i el president de la setmana, José Comes.

Dilluns 25 de juny

En l'estrictament taurí, la setmana començava el dilluns 25, a les 7 de la vesprada, amb l'actuació del ramader El Paiportero, d'Ondara (Alacant), el qual va exhibir sis vaques, un jònec i un bou, tots ells amb una participació no massa brillant. Va destacar per damunt de les altres la vaca marcada amb el núm. 17, de nom Peleona.

A la nit, es va celebrar el concurs local d'emboladors, en el que van participar les quadrilles del Saliner, Ximo i Xato, i El Rallat. Tots ells van embolar bous del ramader local El Saliner. Al costat d'ells, les quadrilles d'Els Casturrets, José Comes y Emboladors de l'Art van embolar tres bous d'El Pincho.

Les normes del concurs assenyalaven que els dos primers classificats es feien creditors a participar en el concurs nacional d'emboladors a celebrar durant la nit del divendres 29. Les elegides van ser les quadrilles de Emboladors de l'Art i Fernando Ferrer El Rallat.

Dimarts 26 de juny

El ramader Jaime Doménech, d'Almenara, va portar per a la vesprada quasi totes les caps que fa uns anys presumien de ser del millor que es passejava pels pobles de la Comunitat Valenciana, amb noms com a Carterista, Monjita, Sarita i, sobretot, Amorosita i Perseguida.


Totes elles van oferir un bon espectacle al públic, destacant també el brau jònec Tormento, que en una de les seues braves envestides es va colpejar contra els barrots de la plaça, morint quasi en l'acte.

A la nit, va tindre lloc el concurs de retalladors locals, els que es van enfrontar a sis jònecs de la ramaderia dels Germans Benavent. Del bestiar van destacar els correguts en primer i segon lloc.

Quant als retalladors, el resultat final va ser el següent: guanyador, Fran Durbá; en segon lloc, Rafel Piñol Lluno; tercer classificat, Sarrión; quart, Javi López; quint, Ginés... i així fins al número vint, que van ser els participants en el concurs.

01 Agost 2007
FaceBook  Twitter  

Altres