Trenta-tres alumnes francesos realitzen un intercanvi amb l'institut de Puçol

Trenta-tres alumnes francesos realitzen un intercanvi amb l'institut de Puçol

Des del dimecres 5 fins al dimarts 11 d'abril, trenta-tres alumnes del Collage Jean Louis Trintignant d'Uzès (localitat pròxima a Nimes), estan participant en un intercanvi amb altres tants alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO de l'Institut d'Ensenyança Secundària de Puçol, organitzat pel Departament de Francés del centre dins del seu programa anual d'activitats per a la promoció del francés, amb la col·laboració de distints professors i l'equip directiu del centre.


El grup de francesos ha comptat amb la presència de dos professors d'espanyol i una tercera persona de reforç, de cara a facilitar els seus moviments en el nostre país. De totes maneres, la presència dels professors no era tan imprescindible com es pensava en un principi, ja que les noves tecnologies, sobretot Internet, han col·laborat per a fer més fàcil esta trobada.

''Els alumnes des d'este Nadal estaven comunicant-se a través d'Internet pel que quasi ja es coneixien'' -afirma Paco Carbonell, professor de l'IES i coordinador de l'intercanvi-. ''A més, cada un tenia una foto de la seua parella i una fitxa en què es donaven dades personals, familiars i les seues aficions, pel que no va ser ni de bon tros una trobada amb una persona desconeguda''.

Van arribar dimecres 5 a les 18 hores. La trobada va tindre lloc, en presència de les càmeres de l'EMTV Puçol, en el gimnàs de l'institut, mentres els pares esperaven en l'exterior. Una vegada tots es van haver localitzat i presentat es va invitar a entrar als pares.

Des d'eixe primer moment es va veure molt bon ambient i quasi tot el temps els espanyols i francesos s'han mogut conjuntament, en grups: ''han organitzat festes durant el cap de setmana i han visitat els principals llocs d'interés de la ciutat de València, tot dins d'una evident bona sintonia entre els uns i els altres'', conclou el professor de francés.

La tornada està prevista per a les huit del matí del dimarts dia 11. La segona fase d'esta trobada destinada a la promoció del francés com a segon idioma en l'institut es concretarà en la segona setmana de maig, quan els alumnes espanyols visitaran França.

22 abril 2006
FaceBook  Twitter  

Altres