Un col·lector en el camí de la Mar permetrà reduir les inundacions al costat de l'antic camp de futbol

Un col·lector en el camí de la Mar permetrà reduir les inundacions al costat de l'antic camp de futbol

Una de les zones més castigades del nucli urbà quan arriba l'època de pluges és la situada a l'entrada, enfront de la caserna de la Guàrdia Civil i el Centre d'Acollida, ja que és habitual que a causa del desnivell del sòl quede inundada. La construcció d'un col·lector d'aigües pluvials pal·liarà en part eixe problema. L'obra va començar a executar-se dimarts passat, 18 d'abril, i estarà finalitzada per a l'estiu.

La captació i evacuació de les aigües pluvials en la zona este del nucli urbà és una necessitat des de fa anys, ja que el desnivell existent entre la part oest, unit a l'existència d'un pont per a accedir a la població des de l'antiga autopista de Barcelona (el traçat de la qual hui correspon amb la V-21) origina una zona amb forma de bassa, situada en la confluència de l'antic camp de futbol, la caserna de la Guàrdia Civil i el Centre d'Acollida. En èpoques de pluges fortes, eixa zona s'inunda constantment, i crea problemes als veïns i al trànsit, ja que el camí de la Mar és la via d'accés a la platja i també cap a València per la V-21.

Enguany, dins del Pla Operatiu Local (POL) de la Diputació de València, s'ha previst com una inversió prioritària la construcció de la primera fase del col·lector del camí de la Mar, que permetrà reduir en gran manera estos problemes d'inundacions.

El projecte va començar a ser realitat dimarts passat, 18 d'abril, de la mà de l'empresa Aigües de València, qui té previst finalitzar les obres en un termini aproximat de dos mesos. El col·lector tindrà un cost total entorn de 143.000 euros, dels quals aporta 77.000 l'Ajuntament i els restants 66.000 van a càrrec de la Diputació Provincial, el Ministeri i els Fons Feder.


El regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis, destaca la importància d'esta obra, però insistix en el fet que és només la primera fase: ''este col·lector d'aigües pluvials reduirà en gran manera l'acumulació d'aigua en esta zona, però encara queda pendent una segona fase, en la qual es connectarà este col·lector del Camí La Mar amb el Camines i llavors millorarà molt el funcionament de la xarxa general de clavegueram en el seu tram final''.

I parlant de problemes, les obres que es duran a terme esta primavera impliquen tallar el trànsit cap a València i cap a la platja en alguns moments, ja que el col·lector travessa el camí de la Mar. Per a reduir en la mesura que siga possible les molèsties als veïns, des de la regidoria de Trànsit s'ha repartit un fullet amb els itineraris recomanats per als veïns, insistint en el fet que s'evite el camí de la Mar i, en el seu lloc, s'accedisca a la V-21 en direcció València per la rotonda situada en la zona nord del nucli urbà, la mateixa ruta que es recomana per a accedir a la població venint des de València.

26 abril 2006
FaceBook  Twitter  

Altres