Les quartes Jornades Ecològiques tindran com a tema central el reciclatge

Les quartes Jornades Ecològiques tindran com a tema central el reciclatge

Del 15 al 20 de maig, Puçol acull les quartes Jornades Ecològiques, organitzades pel Grup Ecologista de Puçol La Costera i l'Ajuntament de Puçol. Enguany, l'eix de les jornades se situa sobre les tres ''erres'' de l'ecologisme (reutilitzar, reduir i reciclar) i al llarg de la setmana participaran els col·legis públics, l'institut, comerços, indústries, col·lectius ecologistes i, per descomptat, els veïns de la població.

L'objectiu d'estes jornades és conscienciar a tot tipus de públics de la importància del reciclatge. Per a això, durant els matins es realitzaran distints tallers en tres col·legis públics (Bisbe Hervás, Jaume I i Lluís Vives), a més de l'institut d'ensenyança secundària. De vesprada, en l'Espai Social La Barraca es presentaran els resultats de les enquestes sobre reciclatge realitzades entre els comerços i les indústries de Puçol.

D'altra banda, està prevista la participació de distints col·lectius, com AGEVAL (Associació de Jóvens Geògrafs de la Universitat de València) o Acció Ecologista Agró, que impartiran conferències sobre distints aspectes del reciclatge en l'actualitat.

El punt final a la setmana serà el dissabte 20 de maig, que començarà amb una marxa cicloturista matinal, continuarà amb un recorregut guiat en el Paratge Natural La Costera i, ja a la vesprada, comptarà amb una gran festa que inclou un mercat ambulant alternatiu, estands informatius de col·lectius locals, un contacontes i un mural ecològic. Eixa mateixa nit, grups de rock i folk posaran el punt final amb la música com a protagonista.

A més, durant tota la setmana es realitzarà una campanya informativa sobre la recollida i tractament de residus, per mitjà de la realització d'enquestes i el repartiment de fullets informatius pels carrers i llocs públics de Puçol.

Este és el programa complet de les jornades.

Dilluns, 15 maig:

10 hores: Tallers sobre reciclatge en el col·legi públic Bisbe Hervás.

20 hores: Acte d'inauguració de les jornades. Presentació de l'exposició de fotos ''Terra bruta''. Tot això en l'Espai Social La Barraca.

Dimarts, 16 maig:

10 hores: Tallers sobre reciclatge en l'institut d'ensenyança secundària.

20 hores: Presentació dels resultats de les enquestes sobre reciclatge realitzades entre els comerços de la població.

Dimecres, 17 maig:

20 hores: Presentació dels resultats de les enquestes sobre reciclatge realitzades entre les indústries de Puçol.

Dijous, 18 maig:

10 hores: Tallers sobre reciclatge en el col·legi públic Lluís Vives.

20 hores: Conferència ''Abocadors i espais naturals'', a càrrec d'AGEVAL (Associació de Jóvens Geògrafs de la Universitat de València). En l'Espai Social La Barraca.

Divendres, 19 maig:

15 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres