Cinc parcs infantils més moderns i més segurs

Cinc parcs infantils més moderns i més segurs

Més de 70.000 euros ha invertit l'Ajuntament de Puçol en el primer quadrimestre d'enguany per a la remodelació de les zones de jocs en cinc parcs infantils del nucli urbà, amb l'objectiu que els xiquets tinguen activitats més noves i més segures per al seu temps d'oci. No obstant, l'esforç institucional xoca de vegades amb la falta de sensibilitat d'alguns veïns, sobretot jóvens, que no respecten l'edat per a la qual van destinats estos jocs.

Aconseguir un poble més agradable per a tots és un d'eixos grans objectius de què a vegades es parla, però que u no sap molt bé quines coses cal portar avant perquè en siga realitat. Este dubte no el tenen en la regidoria de parcs i jardins, dependent del departament d'Urbanisme, des de la qual s'ha mamprés un ambiciós projecte de remodelació de les zones de jocs existents en la població, buscant en tots ells obtindre les pertinents certificacions de qualitat i de compliment de les normatives vigents en matèria d'instal·lacions i seguretat.

''Volem que els xiquets tinguen jocs més nous i més segurs'' -sintetitza el regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis-. ''Per a això, hem substituït en cinc parcs el tradicional sòl, que era d'arena de morter, per un de nou de formigó sobre el qual s'ha col·locat un paviment de cautxú bla''.

Quatre parcs infantils ja compten amb esta modernització que redunda, sobretot, en el benefici dels més menuts; són els situats en els carrers Mestre Soriano, Nicolás Factor, Miguel de Cervantes i plaça de la Pau. El total invertit en estes reformes s'acosta als 40.000 euros. A més, en la plaça del País Valencià s'ha mamprés una actuació molt més àmplia, ja que a la substitució de l'arena per cautxú s'ha afegit la instal·lació completa de nous jocs, el que ha suposat una inversió que supera els 30.000 euros.


Però el projecte no es deté en estos cinc parcs, sinó que ja hi ha previstes actuacions semblants en la plaça de la Safor, la zona de l'institut i en la nova zona residencial de Santigons. Estes millores dels parcs infantils aniran acompanyades d'inversions en matèria de jardineria, el que permetrà aconseguir l'objectiu inicial que plantejàvem: un poble més agradable per a tots.

No obstant, este esforç destinat a tots no està comptant amb el suport d'alguns jóvens, que no acaben d'entendre que un parc infantil és per als més menuts i els adolescents tenen altres serveis a la seua disposició.

Per este motiu, Mariano Sanchis realitza un crida a la població, sobretot als més jóvens, perquè respecten l'edat d'ús dels parcs infantils: ''les instal·lacions són per als xiquets, són noves i són de gran qualitat, per això és difícil entendre que alguns adolescents utilitzen les engrunsadores o els tobogans com a llocs d'oci, quan no estan preparats per a suportar el seu pes. Que a més estos parcs apareguen als pocs dies de ser remodelats plens de pintades és una cosa encara més difícil de comprendre''.

25 abril 2006
FaceBook  Twitter  

Altres