Del 27 al 29 d'abril se celebra Diversia, la fira de les cultures i la solidaritat

Del 27 al 29 d'abril se celebra Diversia, la fira de les cultures i la solidaritat

L'any passat es va celebrar a Puçol la primera edició de Diversia, una mostra de marcat caràcter social i solidari en la qual es van donar cita representants de distintes cultures per a mostrar la seua forma de ser, la seua forma de viure i alguns dels seus costums típics. Enguany, del 27 al 29 d'abril se celebra la segona edició d'esta fira de les cultures i la solidaritat.

Amb l'eslògan genèric Ven a Diversia, ven a convivir, l'Ajuntament de Puçol ha organitzat un programa d'actes, tots amb entrada gratuïta, en el qual els protagonistes són els països africans.

El dijous 27, a les 7.30 vesprada, en l'Espai Social La Barraca, el Centre de Cultura Islàmica de València impartirà una xarrada-col·loqui de títol ''La dona musulmana a occident''.

El divendres 28, al matí, els alumnes de l'Institut d'Ensenyança Secundària podran disfrutar d'un taller de percussió africana. A la vesprada, a les 7.30, novament en La Barraca, l'Organització No Governamental ASOM inaugurarà l'exposició fotogràfica ''Sahrauís, 30 anys d'exili'', seguida d'una lectura de poemes extrets del llibre ''El Aaiun. Gritando lo que se siente'', escrit per la nova generació d'escriptors sahrauís.

Finalment, el dissabte 29 d'abril, les activitats de la vesprada estaran més centrades en els més menuts, ja que en el passeig de la Constitució es realitzarà, a partir de les 5.30 de la vesprada, una fira de tallers del món, amb degustació de pites i creps, a més de tallers de malabars, jocs del món i fabricació de màscares. La festa finalitzarà amb una exhibició de percussió africana.

''Igual que l'any passat, el nostre objectiu és donar a conéixer altres cultures'' -manifesta Salvador Claramunt, regidor de Joventut-. ''Sobretot volem que els més jóvens disfruten d'un apropament lúdic a altres formes de vida, amb el que pensem que estem ajudant a fer entre tots un món més unit i més solidari''.

27 abril 2006
FaceBook  Twitter  

Altres