El Paratge Natural Municipal La Costera tampoc no se salva del fem

El Paratge Natural Municipal La Costera tampoc no se salva del fem

El darrer diumenge 7 de maig tots els veïns de Puçol teníem una cita per a celebrar el Dia de La Costera. Un Dia de La Costera especial, ja que el 23 de setembre de l'any passat la Generalitat Valenciana va declarar La Costera com a Paratge Natural Municipal. L'Ajuntament, com tots els anys, organitzà una sèrie d'activitats per a festejar este dia: jocs i tallers per als xiquets i xiquetes, una plantada d'arbres, l'actuació de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina i el repartiment d'entrepans.

Des del Grup Ecologista La Costera es valora ''positivament estes iniciatives municipals per a apropar la natura als puçolencs i puçolenques''. Però, els ecologistes del poble consideren que ''mantenir esta joia natural, que es com denomina l'Ajuntament a La Costera, no es cosa només d'un dia, sinó de tot l'any''.

En este sentit, l'associació ecologista de Puçol ''lamenta que algunes parts de La Costera, igual que ocorre al Molí de Vent, s'hagen convertit en un femer''. Des del Grup Ecologista de Puçol La Costera es convida a tots els puçolencs i puçolenques que ''s'acosten al Paratge Natural Municipal de La Costera no només que per a gaudir de la festa del Dia de La Costera, sinó que també pugen, almenys una vegada a l'any, a netejar la muntanya''.


A més a més, els ecologistes demanen que ''quan la gent vaja a La Costera no l'embrute, ja que la muntanya és un patrimoni de tots i l'herència mediambiental de les futures generacions de Puçol''.

El passat dissabte 22 d'abril, el Grup Ecologista de Puçol va realitzar una jornada de neteja col·lectiva al Paratge Natural Municipal de La Costera. En només un dia van omplir més de tres contenidors de fem. Tota la brutícia va ser arreplegada a la part de la muntanya que es troba entre els hivernacles i les antigues aules tallers, hui en desús. Per als ecologistes La Costera ''és efectivament una joia natural tal com diu l'Ajuntament, però actualment es tracta d'una joia que cal polir''.

Un article de Miguel Crespo

(Grup Ecologista de Puçol La Costera)

14 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres