El Grup Ecologista de Puçol La Costera neteja el Molí de Vent

El Grup Ecologista de Puçol La Costera neteja el Molí de Vent

Amb el lema Per un poble més net, per un patrimoni més viu el Grup Ecologista de Puçol La Costera va realitzar la III Jornada de Neteja Col·lectiva del Molí de Vent el passat dilluns de Sant Vicent. L'organització ecologista del nostre poble, preocupada pel patrimoni cultural i mediambiental de Puçol, denuncia amb esta activitat l'existència d'un abocador il·legal a l'entorn del Molí de Vent.

''Un abocador il·legal''. Així cataloga Lucas Marín, president del Grup Ecologista de Puçol La Costera, l'entorn del Molí de Vent, la construcció més antiga de Puçol i un dels símbols culturals més importants del nostre poble. Runes d'obra, sabates, joguets, wàters, portes, finestres, màquines recreatives, ferros, plàstics, llandes... Tot açò és el que qualsevol puçolenc o puçolenca pot trobar a les parcel·les que envolten el Molí de Vent. A pesar de l'existència de l'ecoparc municipal i de la clausura de l'antic abocador que hi havia a la muntanya del Molí de Vent, ''la gent continua tirant el fem al seu entorn'', tal com denuncien indignats els propietaris de les parcel·les limítrofes amb el Molí.

A la muntanya sobre la qual s'alça el Molí de Vent hi ha parcel·les de propietat privada i municipal. La parcel·la municipal és utilitzada per l'Ajuntament com magatzem de contenidors del fem i altres elements de mobiliari urbà. Des del Grup Ecologista de Puçol La Costera es considera que ''l'estat de la parcel·la municipal no és preocupant''. En canvi, per als ecologistes de Puçol ''la situació de les parcel·les privades és lamentable''. Segons Lucas Marín, president del Grup Ecologista de Puçol La Costera, ''l'Ajuntament ha de prendre cartes en l'assumpte i, primer, netejar l'entorn del Molí i, segon, incrementar la vigilància per a evitar que es torne a crear un altre femer il·legal al Molí o a qualsevol altre lloc de la localitat''.

Estes són les dues conclusions a què ha arribat el Grup Ecologista de Puçol La Costera després d'organitzar la III Jornada de Neteja Col·lectiva del Molí de Vent. Les dues primeres jornades de neteja van servir els ecologistes per a denunciar l'estat de degradació del Molí de Vent i l'Ajuntament va respondre, l'any passat, amb la rehabilitació de l'edifici.

Amb esta III Jornada de Neteja Col·lectiva el Grup Ecologista de Puçol La Costera espera que ''l'Ajuntament se n'adone del lamentable estat de l'entorn del Molí i prenga mesures''. Segons Lucas Marín, president dels ecologistes, ''només així els habitants de Puçol podrem gaudir del Molí sense que el fem i la brutícia taquen la nostra visita''.

Un article de Miguel Crespo

(Grup Ecologista de Puçol La Costera)

13 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres