El grup ecologista La Costera convida a tots els veïns de Puçol a participar en les Jornades Ecològiques

El grup ecologista La Costera convida a tots els veïns de Puçol a participar en les Jornades Ecològiques

Tallers de reciclatge per a xiquets i adolescents, conferències, una exposició fotogràfica, informació sobre el reciclatge que fan els comerços i les indústries del municipi, una ruta cicloturista, la clausura simbòlica dels abocadors il·legals del poble, una visita a l'ecoparc, una ruta de senderisme pel Paratge Natural Municipal de La Costera, el II Mural Ecològic, un mercat alternatiu, un espectacle de contacontes amb Mig i Vora i cant d'estil i un concert de rock i folk. De tot açò podran gaudir els puçolencs i puçolenques en les IV Jornades Ecològiques del G.E.P. La Costera.

Des de fa quatre anys tots els habitants de Puçol conscienciats i preocupats per la conservació del medi ambient tenen una cita: les Jornades Ecològiques que organitza el Grup Ecologista de Puçol La Costera amb la col·laboració de l'Ajuntament. Unes Jornades que enguany se celebren del 15 al 20 de maig i que es presenten, com explica Lucas Marín, president de l'associació ecologista, ''més ambicioses que mai''. Fins ara, les activitats de les Jornades Ecològiques tenien com a denominador comú l'ecologisme en general, però enguany, com exposa Lucas Marín, ''se centren en un tema concret: el tractament dels residus, tant en la seua vessant positiva, el reciclatge, com en la negativa, els abocadors i femers il·legals''.

Per a potenciar el reciclatge i combatre els abocadors il·legals el Grup Ecologista La Costera ha programat una setmana plena d'activitats. Com en les edicions anteriors es realitzaran activitats dedicades exclusivament als xiquets i adolescents (tallers de reciclatge als col·legis i a l'institut i el II Mural Ecològic). Com diu Lucas Marín, ''els xiquets són el nostre futur i cal conscienciar-los de la necessitat de reciclar i respectar el medi ambient''. A més a més de les activitats dedicades als més menuts, l'associació ecologista ha organitzat l'exposició fotogràfica Terra Bruta, amb la qual es vol denunciar la pervivència dels abocadors il·legals. Esta mostra fotogràfica estarà exposada a l'Espai Social La Barraca des del 15 al 28 de maig.

Precisament, serà a La Barraca on es realitzarà la presentació dels resultats de les enquestes sobre reciclatge realitzades per l'Ajuntament als comerços (dimarts a les 20 h) i les indústries (dimecres a les 19.30 h) de Puçol. La Barraca també serà el lloc on es faran les dues conferències organitzades pel Grup Ecologista La Costera. El dijous a les 20 hores l'Associació de Jóvens Geògrafs de València (AGEVAL) exposarà els perills de l'existència de femers als espais naturals. El divendres, a la mateixa hora, serà el Grup Ecologista Agró qui parlarà del reciclatge.


Dissabte 20 de maig: tot un dia dedicat al medi ambient

Per a concloure les IV Jornades Ecològiques de Puçol, El Grup Ecologista La Costera ha preparat un dia ple d'activitats, el dissabte 20 de maig. A les 10 del matí s'iniciarà una ruta cicloturista pel poble, amb visita a l'ecoparc i la clausura simbòlica dels abocadors i femers il·legals que hi ha a Puçol. ''Amb la visita a l'ecoparc volem potenciar el reciclatge i amb la clausura dels abocadors denunciar la seua existència'', afirma Lucas Marín, president dels ecologistes. Esta marxa reivindicativa en bicicleta finalitzarà al Paratge Natural Municipal de La Costera, on, acabada la ruta cicloturista, es recorrerà el Petit Recorregut (PR) que hi ha a la finca municipal. Després de fer la ruta cicloturista i el PR, els ecologistes recobraran forces amb un dinar popular a La Costera.

Per la vesprada, al pàrquing de l'antiga nau de RENFE, continuaran les activitats de les IV Jornades Ecològiques. De quatre a nou el Grup Ecologista ha organitzat un mercat alternatiu i una fira amb la participació d'associacions i ONG locals relacionades amb el medi ambient o vinculades a problemàtiques socials (l'associació de Bonsais, la d

11 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres