La tercera edat ja compta amb un servei gratuït de fisioterapeuta

La tercera edat ja compta amb un servei gratuït de fisioterapeuta

Patricia García Tortosa ha passat, en a penes dos mesos, de ser una persona absolutament desconeguda a ser el rostre i, sobretot, les mans més populars entre els majors de Puçol. Per als iaios és la massatgista, encara que ella preferix que se la cride pel seu nom: fisioterapeuta. Durant tres matins a la setmana oferix una assistència personalitzada i gratuïta en el Club de Convivència de la Tercera Edat.

Un nou servei gratuït per a la tercera edat funciona des de mitjan febrer: els dimecres, dijous i divendres, de 10 a 13 hores, les instal·lacions del Club de Convivència (Espai Social dels Majors) acullen les sessions d'una fisioterapeuta especialitzada en problemes causats per l'edat.

''Són unes instal·lacions excel·lents, més d'un centre de salut voldria tindre una dotació tan àmplia'' -afirma Patricia García-. ''Amb materials tan innovadors i adequats la tasca és molt més fàcil, sobretot perquè el nostre 'planning' preveu atendre deu pacients cada matí''.

Va tindre un inici un poc fosc: el primer dia no es va presentar ningú. Potser això de fisioterapeuta, potser la falta de publicitat, potser cert temor entre els nostres majors... Però prompte va córrer la veu. Ara Patricia té cua els tres dies de la setmana i està pensant a ampliar l'horari, perquè les deu sessions que dedica a cada un dels seus pacient deixa poc marge per a noves incorporacions i cada setmana hi ha més sol·licituds.


''Són exigents i si els prestes atenció acaben patint de tot'', confessa amb certa ironia la jove fisioterapeuta. ''De totes maneres és una cosa habitual quan treballes amb la tercera edat que, a vegades, el que requerix és un poc d'atenció. Encara i així, són pacients i estan molt mentalitzats que han de seguir les pautes que els marquem''.

La idea d'un fisioterapeuta en el Club de Convivència té un objectiu bàsic: una major qualitat de vida en la tercera edat. Per a això ja s'estan estudiant altres propostes i esta mateixa primavera també ha entrat en funcionament un servei de podologia.

Tot això forma part d'un ambiciós programa que Salvador Claramunt, regidor de la Tercera Edat, sintentitza en dos idees: ''volem dotar de vida i contingut a l'acabat de crear Club de Convivència, la seu del qual està situada en la Plaça del País Valencià i, d'altra banda, intentem combinar els serveis lúdics amb les propostes que els ajuden a una major qualitat de vida''.

Eixa doble oferta de serveis es completarà al llarg d'esta primavera amb tallers nous (com tai-txi o manteniment físic), balls de saló i, abans de final d'any, es posarà en marxa la cafeteria del local.

16 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres