La lluita contra el càncer recapta 5.630 euros en un sol dia

La lluita contra el càncer recapta 5.630 euros en un sol dia

En el seu primer any com a presidenta de l'Associació Local de Lluita Contra el Càncer, Encarna Carceller ha contribuït amb el seu esforç a aconseguir una recaptació que supera en mil euros la de l'any passat. Però no sols en el dia de la col·lecta pensa la nova presidenta, ja que en la seua agenda s'inclou la creació d'una junta directiva estable i l'organització d'activitats alternatives, com a sopars populars o loteria de Nadal.

A penes dos mesos abans de la col·lecta el Puçol, que es va realitzar el dissabte 13 de maig, Encarna Carceller accedia a la presidència de la delegació local. Sense temps per a altres activitats que no foren organitzar la seua primera col·lecta, els seus esforços es van centrar a comptar amb la participació dels col·legis perquè els xiquets d'ensenyança primària portaren les vidrioles pels carrers de la població i a avisar a les empreses i els representants d'associacions i grups polítics municipals perquè participaren en les meses instal·lades en el nucli urbà i la platja.

Al final, es van col·locar sis meses d'arreplegada de donatius (en la platja, Mercadona, Mercat Municipal, La Caixa, Caminás i Consum) i es va comptar amb l'ajuda d'alumnes de distints col·legis públics de la població perquè es desplaçaren pels carrers del nucli urbà demanant la col·laboració dels veïns.

Una vegada passada la col·lecta, la recaptació final ha ascendit a 5.630 euros, la qual cosa suposa entorn de mil euros més que en 2005. Un èxit que la nova presidenta veu amb bons ulls, però assegura que el seu treball no ha fet més que començar: ''l'anterior presidenta, Juana, va dimitir per problemes personals i amb menys de dos mesos per a preparar la col·lecta, la veritat és que no esperava una recaptació tan alta, per això em sent molt satisfeta amb el resultat de les urnes''.


Però Encarna Carceller vol dotar a la delegació local de la lluita contra el càncer d'una nova imatge i d'una presència més àmplia en la vida social i cultural de Puçol, per a això són dos els objectius que s'ha marcat: ''d'una banda, pretenc formar una junta directiva que es reunisca de forma periòdica per a prendre decisions sobre el funcionament; per una altra, intentarem organitzar noves activitats, com un sopar popular per a recaptar fons o inclús vendre loteria de Nadal o actuacions semblants que generen fons al marge del dia de la col·lecta''.

Un projecte ambiciós que veu amb molt bons ulls la regidora de sanitat, Eloísa Rosa Martínez, el qual destaca que ja enguany s'han col·locat sis meses durant la jornada de col·lecta ''el que suposa una més que l'any passat, la que va estar situada en la platja'', a més de subratllar la gran col·laboració desenvolupada per distintes associacions a l'estar presents en estes meses ''sobretot les ames de casa Tyrius i la Unió Democràtica de Pensionistes, dos col·lectius que sempre estan disposats a col·laborar''.

Junt amb ells, els alumnes del col·legi públic Bisbe Hervás han sigut els que més han participat, demostrant amb la seua presència que la lluita contra el càncer no és només qüestió de les persones majors ja conscienciades, sinó que es pot ajudar des d'una edat molt primerenca, una cosa que per a la regidora és fonamental ''perquè per a l'any pròxim ens hem marcat dos grans objectius de cara a la col·lecta: en primer lloc, situar una nova mesa en la Ciutat Jardí i, en segon, aconseguir que els més jóvens participen directament en les meses, perquè la seua presència segur que anima als veïns a augmentar els donatius''.

23 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres