Recuperar el menjar sa, objectiu del nou curs de cuina

Recuperar el menjar sa, objectiu del nou curs de cuina

Des que van finalitzar les obres de reforma per a acollir les classes de l'Escola de Persones Adultes, l'Espai Social La Barraca ha iniciat una nova etapa en què no sols hi ha una gran activitat entre setmana, amb les classes, sinó també els caps de setmana, gràcies a cursos com el de massatges i el de cuina sana, que impartix Marcos Soriano.

''Estem donant-li una nova vida a La Barraca, ja que l'oferta d'activitats culturals i d'oci mai havia sigut tan abundant''. Així de contundent es mostra el regidor de cultura, Salvador Claramunt, quan fa un balanç de les ofertes que actualment es desenvolupen en el local recentment restaurat.

Les obres de l'espai social van ser una exigència de la Conselleria, ja que calia ajustar-se als requisits que marca la llei de cara a poder acollir de forma definitiva les classes de l'AU. Des que van finalitzar les obres, a mitjan de març, els distints cursos de l'escola d'adults ja tenen una seu pròpia, el que està contribuint a una formació de més qualitat.

Però les activitats també s'han multiplicat. Prova d'això és que durant els mesos de març, abril i maig s'ha celebrat en les seues instal·lacions la segona setmana republicana (amb xarrades i exposicions), les jornades Informa't (centrades a assessorar a les associacions locals), la presentació del cartell de la quarta setmana taurina (organitzada per l'associació de penyes taurines), Diversia (la fira de les cultures i la solidaritat), el taller de mediadors culturals (orientat a formadors que treballen amb immigrants) i la quarta setmana ecologista (amb xarrades, projeccions i una exposició de fotos).

Junt amb esta oferta entre setmana, dos són els cursos que s'estan impartint des del mes de maig durant els dissabtes al matí: massatges i cuina sana.

''En el Mediterrani hi ha una gran cultura culinària en tots els països, una cultura influenciada per la presència del nostre mar'' -continua explicant Salvador Claramunt-. ''Però és una cultura en perill, perquè moltes vegades no tenim temps ni per a preparar un menjar sa. És per això que estem treballant a recuperar eixa parcel·la del nostre patrimoni, ensenyant als nostres veïns que en molt poc de temps es pot preparar una alimentació allunyada del menjar fem que se'ns oferixen en molts llocs''.


Per a esta labor de foment, que es desenvolupa de 10 a 13 hores, els dissabtes, en La Barraca, compten amb la col·laboració d'un expert cuiner, Marcos Soriano, el qual destaca ''les bones instal·lacions que hi ha en este local i la predisposició dels quinze alumnes del curs''.

Una predisposició que és més comprensible si tenim en compte que el que s'oferix cada matí com ''assignatura'' és l'elaboració d'arrossos de tota la vida (paella, arròs al forn) o plats que s'emmarquen perfectament en el concepte de dieta mediterrània (com el lluç farcit que estan preparant mentres conversem amb els alumnes del curs).

''Tot el que hem cuinat fins ara està molt bo'' -afirma Miguel García-. ''I quan diem que està molt bo sabem del que estem parlant: tots els plats ens els mengem a l'acabar les classes''.

Una forma eficaç de motivar perquè la gent ''s'examine'', sens dubte, encara que també hi ha altres que acudixen al curs amb la ment posada no sols a elaborar millors menjars per a casa, sinó pensant en el futur, cas de Ricardo Marín: ''m'agrada molt la restauració i este curs m'està ajudant a veure que es pot cuinar sa i fàcil. De totes maneres, encara no tinc decidit si muntaré algun restaurant o no''.

24 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres