Cursos d'informàtica, la formació amb més demanda a Puçol

Cursos d'informàtica, la formació amb més demanda a Puçol

Al començament de 2006, l'Espai Social Martínez Coll va transformar la seua aula d'Internet en una sala de formació en temes d'informàtica i ofimàtica. En els cinc mesos que han transcorregut des de l'inici dels cursos, han sigut les dones les que més cursos han realitzat i tot allò que s'ha referit a iniciació en Windows el que més demanda genera.

El 25 i 25 de maig finalitzen els dos cursos íntegrament finançats per l'Ajuntament de Puçol que s'estan impartint en l'actualitat. Han sigut promoguts per la regidoria de la Dona, encara que també han estat oberts a un altre tipus de públics, no sols el femení.

''A pesar de tot, la gran majoria de les quaranta alumnes han sigut dones'' -assegura Eloísa Rosa Martínez, regidora de la Dona-. ''Això és degut al fet que en un cas suposava un nivell més avançat i s'han apuntat aquelles que ja havien realitzat el nivell d'iniciació i, en general, s'ha corregut la veu del bon nivell que tenen estos cursos''.

Gran part de ''culpa'' d'eixe bon nivell la tenen els dos encarregats d'impartir les classes, Vicente Almenara i Paco Medina, dos tècnics del Departament d'Informàtica de l'Ajuntament que ja s'han convertit en experts professors, ja que porten des de l'any passat impartint els distints cursos d'iniciació i perfeccionament que s'estan duent a terme en l'Espai Social Martínez Coll.


Encara que també part de l'èxit és, en paraules de la regidora, ''que són gratuïts per a les alumnes, toquen temes tan sol·licitats com Windows XP o Word i es realitzen en horaris molt còmodes per a les dones, ja que es concentren en una única vesprada a la setmana''.

Però la demanda seguix i, a penes una setmana després de finalitzar estos dos cursos, centrats en Windows XP i Word 2003, ja està previst que comencen altres dos d'iniciació a Internet. Serà el 31 de maig i 1 de juny quan novament Paco i Vicente es posen al front de dos grups, encara que en esta ocasió amb novetats importants: els alumnes pagaran quinze euros per cada curs i els grups seran més xicotets, concretament de deu alumnes per sessió, de manera que cada un d'ells treballe individualment amb el seu ordinador.

Tots els interessats a inscriure's en estos cursos d'Internet que es realitzaran durant el mes de juny poden sol·licitar informació en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, situada en la planta baixa de l'Ajuntament, lloc on també podran ampliar informació sobre futures propostes, que al llarg de l'any inclouen iniciació i perfeccionament sobre Windows, Word i Internet, amb una durada que va de les 21 a les 42 hores.

25 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres