DJ Mirett: 'no crec en les escoles que només es basen en aspectes tècnics'

DJ Mirett: 'no crec en les escoles que només es basen en aspectes tècnics'

José Mirett és productor i DJ. Ha treballat en mig Espanya, principalment en el sud de Tarragona i Andalusia a banda de València. El seu currículum inclou televisió, ràdio, professor de música, durant els estius ha sigut DJ resident de Ressaca platja, i entre les seues ultimes inauguracions i residències han estat Penélope (València), Village people, la carpa retrovisor en el planetari en la fira d'Albacete 2004 i 2005, la Deessa a València (del grup Penélope) i el retrovisor en la carpa Todocuenca en la fira de Conca 2005. Actualment DJ resident en Queen València. Està preparant un curs de DJ que impartirà en l'Espai Social La Barraca durant el mes de juliol. Per a conéixer-lo un poc millor acudim a una entrevista realitzada per un gran seguidor seu, el periodista Jota Massa, de la pàgina web basicos90.info, a qui agraïm la seua col·laboració.

*****

-Pots detallar-nos la teua trajectòria professional amb tots els pèls i senyals fins ara?

-Vaig començar com a bàrman allà pel llunyà any 86 aproximadament. En un pub-cafeteria anomenat Gimcer, a Puçol. Vaig acabar encarregant-me de la música i va ser allí on vaig començar a conéixer la gent de les discoteques de la contornada que, per cert, en aquella època Puçol era el centre neuràlgic de les discoteques en la zona nord de valència, van arribar hi ha haver cinc o sis funcionant al mateix temps: Tranvía, Bonestar, Goper, Peavy, Happy, Cristal, Babel, Caichu, Carnaby, Win's, Chip.

La primera discoteca en què vaig treballar va ser Peavy, després Xip, pubs i d'ací a Andalusia, on em vaig llançar a l'aventura en el complex hostaler Les Delícies, on vam fer una revolució important el so de València l'any 1992. En 1994 passem a Baeza (Jaén), produint un disc amb el grup Floreta, després vaig compartir cabina amb Carlos Jean i els 40 principals.

Després tornava a València i pràcticament he treballat en totes les discoteques i sales de festa de moda, punxant, produint, en fi, són inenarrables.

-Són molts els anys en cabines, des del meu punt de vista eres un dj tranquil que cuides les mescles i et repartixes molt bé la sessió musicalment parlant Què penses d'eixos dj's que punxen l'hora bona de sessió i després deixen amb les restes al DJ de torn i damunt cobren una pasta...?

-Em pareix molt bé , i que el seu els haurà costat...

-Si hagueres de definir-te com a discjockey i musicalment com ho faries? Quins són els teus estils de música preferits o els que veus que estan pegant més actualment?

-Sóc un discjockey molt psicològic, mire molt la pista i intent sorprendre d'una sessió a una altra, encara que amb el house em sent molt més còmode, pel públic que va darrere. L'ambient que es crea i la cultura que comporta. Respecte a la pregunta dels estils que més estan pegant, per a mi depenen del tipus de sala, del tipus de públic i inclús crec que influïx l'edat. Així que si parles amb cada un d'estos sectors, cada un et va a dir que el que pega és açò o és allò altre i cada un té la seua part de raó. Hui en dia hi ha un lloc i un públic per a cada estil musical. Personalment, amb el temps he aprés a escoltar i a ser molt obert musicalment i intentar tindre una cultura musical molt àmplia. En fi, sóc prou eclèctic.

-Actualment compartixes el teu treball d'entre setmana amb el de professor de música i la cabina... Com ho fas?

-T'acostumes a fer malabars amb diferents projectes i activitats en una espècie de caos organitzat i, sobretot, agradant-te molt la música i sabent diferenciar els pols oposats en els que estan la música de ball electrònica i la música trad

31 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres