Rover Portella, medalla de bronze en el campionat d'Espanya de judo

Rover Portella, medalla de bronze en el campionat d'Espanya de judo

Rover Portella, el jove judoka de Puçol que actualment és campió provincial i autonòmic, va obtindre la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de Judo celebrat el dissabte 20 de maig a Gijón, després de guanyar cinc combats i perdre'n únicament un.

El Palau d'Esports de la ciutat asturiana es va quedar xicotet per a la gran quantitat de públic i participants en esta edició del campionat nacional en totes les categories. Una vegada més, el millor classificat de la Comunitat Valenciana va ser Rover Portella, qui va quedar en tercera posició en la categoria de cadets amb menys de 66 quilos de pes.

''Va ser una situació estranya'' -explica son pare i entrenador, Roverlein Portella-, ''perquè l'únic combat que va perdre ho va fer contra un component de la selecció nacional i, a pesar que el combat va estar molt igualat en tot moment, un dels jutges va decidir una penalització que va resultar definitiva... una d'eixes penalitzacions que un quasi mai s'explica, però que es produïxen i quasi sempre beneficien el contrincant de més prestigi''.

Després de guanyar el seu primer combat i perdre el segon contra el representant del País Basc, Rover va passar a la repesca, on només un podia tindre possibilitat de pòdium, però per a això havia de guanyar tots els combats.

I Rover Portella ho va fer: va véncer als seus quatre oponents amb facilitat, amb el que va aconseguir triomfar en la repesca i, finalment, alçar-se amb el tercer lloc a nivell nacional.


''Una classificació que millora el nostre resultat de l'any passat on només vam aconseguir quedar en tercera posició per equips'' -finalitza el seu entrenador-. ''Ara estem a l'espera que la Federació ens cride perquè hi ha moltes possibilitats que siga convocat per a la Selecció Nacional''.

Una selecció en què Rover ja va estar fa dos anys, llavors en la categoria infantil. Ara, si és novament convocat, Portella tindrà l'oportunitat de realitzar els seus primers combats internacionals vestint la camiseta de la selecció espanyola.

Mentres arriba eixa cridada, Rover i Roverlein continuaran entrenant en el club Olímpic de Puçol, també participaran en alguns tornejos d'estiu i, sobretot, prepararan l'assalt a la pròxima temporada en què ja competirà en la categoria juvenil.

Serà el seu pròxim desafiament en una carrera infestada d'èxits que esta temporada es tanca amb un currículum difícil d'igualar: campió provincial, campió autonòmic i medalla de bronze en el Campionat d'Espanya.

29 Maig 2006
FaceBook  Twitter  

Altres