Les obres de la plaça de l'Escorxador estaran finalitzades abans de Sant Joan

Les obres de la plaça de l'Escorxador estaran finalitzades abans de Sant Joan

Després d'haver haver parades durant diversos mesos a l'haver-se descobert unes restes arqueològiques, les obres de la plaça de l'Escorxador estaran finalitzades durant el mes de juny, abans que comencen els actes taurins en la població.

Places d'aparcament, zona verda i un espai d'oci és el projecte previst des de l'any passat per a la plaça de l'Escorxador, una zona situada junt amb el Mercat Municipal i sobre els terrenys que ocupava fa uns anys l'antic col·legi Bisbe Hervás.

El 11 d'abril del passat any s'adjudicaven les obres d'urbanització del carrer Bisbe Amigó i la plaça de l'Escorxador, no obstant poc després de començar les obres estes van haver de detindre's a l'haver-se trobades restes d'interés arqueològic, teòricament pertanyents a un dels primers cementeris de la població, del segle XII o XIII.

Esta troballa va ser informat la Conselleria de Cultura, qui amb data 13 de juny del 2005 va dictaminar la paralització de les obres en espera de realitzar un estudi en profunditat. Al novembre van començar els treballs dels arqueòlegs, els que finalment han arribat a la conclusió que allò que s'ha trobat no té interés, pel que les obres poden continuar.


''El preu de l'obra no ha variat en este temps, continua sent de 101.000 euros'' -afirma el regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis-. ''El que sí que ha canviat és el termini d'entrega, perquè la llei establix que qualsevulla troballa amb possible interés històric ha de ser notificat i uns arqueòlegs han de valorar el seu interés. Ara que les obres s'han reiniciat, estem intentant que l'empresa adjudicatària accelere el treball, per a finalitzar abans que arribe el bou de Sant Joan, perquè la zona de les obres es troba en un dels enclavaments habituals dels festejos taurins''.

MSA, Maquinària i Obres Públiques treballa des del mes de maig amb la mirada posada en el 20 de juny com a data aproximada de finalització dels treballs. Una finalització que també serà ben acollida pels veïns que pacientment han hagut de suportar unes obres que ja duren més d'un any, encara que el que diu el regidor d'Urbanisme, ''el seu comportament ha sigut modèlic, ja que han entés en tot moment que hem de complir la llei en matèria de béns culturals''.

11 Juny 2006
FaceBook  Twitter  

Altres