La Diputació Provincial presenta a Puçol la seua campanya anual de neteja de platges

La Diputació Provincial presenta a Puçol la seua campanya anual de neteja de platges

Mig milió d'euros invertirà la Diputació Provincial enguany en la campanya de neteja de platges, que va ser presentada el dijous 8 de juny en el passeig Marítim de Puçol, amb la presència del president de la Diputació, Fernando Giner, el diputat de medi ambient, Vicent Aleixandre, l'alcalde de Puçol, Juan Manuel Busto, i representants dels tretze municipis que participen durant esta edició en un projecte que té com a objectiu final aconseguir unes platges de qualitat.

Un total d'11 treballadors, 8 tractors, 8 màquines netejaplatges, 3 camions bolquet, 3 vehicles lleugers i el camió d'abastiment de combustible és l'operatiu desplegat enguany per la Diputació de València per a escometre la neteja de l'arena en les platges dels tretze municipis on es presta el servei: Canet en Berenguer, El Puig, La Pobla de Farnals, Massalfassar, Meliana, Xeraco, Daimús, Guardamar, Bellreguard, Miramar, Piles, Oliva i Puçol.

Precisament la nova platja de Puçol va ser el lloc triat per a presentar esta campanya de neteja que està contribuint en gran manera a què la qualitat de les platges valencianes es veja recompensada amb la concessió de noves banderes blaves, com la que enguany ha aconseguit per primera vegada La Pobla de Farnals.

''La Diputació aporta entorn de 500.000 euros per a enguany, el que suposa un increment del 42% respecte de l'any passat, sobretot perquè hem adquirit nova maquinària'', va explicar en la seua presentació Fernando Giner. ''No obstant, per damunt dels diners està l'esforç dels treballadors: eixe és el secret del nostre èxit. Però com som conscients de la necessitat millorar en el treball diari, hem aconseguit la ISO-14001, el que ens convertix en la primera secció de la Diputació a implantar eixe sistema de gestió ambiental que garantix la qualitat de les nostres platges i el respecte a la flora, fauna i dunes de la nostra província''.


Tant el president de la Diputació, com l'alcalde de Puçol, Juan Manuel Busto, van insistir en el fet que la platja de Puçol, que a penes té dos anys de vida amb el seu nou aspecte, inclosa l'arena i el passeig marítim, ''és una aposta de futur, destinada a aconseguir una platja de qualitat que compte a més amb l'atractiu de la proximitat a la capital i nous serveis, com els acabats d'instal·lar llavapeus''.

Una aposta l'objectiu final de la qual és la consecució de la bandera blava per a l'any que ve, una cosa que l'alcalde veu factible ''encara que per a això ens fa falta l'arena que ens havia promés la Direcció General de Costes i que encara no ha arribat''.

En el seu ràpid repàs a l'eficàcia demostrada per esta campanya en els últims anys, Vicent Aleixandre va destacar que la superfície que es neteja cada any oscil·la entorn del milió de metres quadrats i que la Diputació Provincial assumix entre el 75 i el 83% del cost total del projecte, quedant la resta a càrrec de cada un dels tretze ajuntaments participants.

El diputat de medi ambient va recordar que l'any passat durant els mesos de juliol i agost es van arreplegar 134 tones de residus entre totes les platges i que ''encara que l'acte de presentació es realitza ara, al juny, la campanya de neteja ja va començar en el mes de març i en estos dos mesos ja hem arreplegat unes 144 tones de residus, tot això contribuïx a minimitzar l'impacte del turisme sobre les nostres costes i evita que gran quantitat de residus arriben al mar''.

25 Juny 2006
FaceBook  Twitter  

Altres