Sol·licitada la segona fase del col·lector per a evitar inundacions en la Caserna de la Guàrdia Civil

Sol·licitada la segona fase del col·lector per a evitar inundacions en la Caserna de la Guàrdia Civil

El ple ordinari del 27 de novembre va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Diputació de València incloure la segona fase de les obres del col·lector del camí de la Mar dins del Programa Operatiu Provincial (POP) per al 2007.

La zona est del nucli urbà, en la confluència entre el camí de la Mar, el Centre d'Acollida d'Immigrants, el quarter de la Guàrdia Civil i la muralla de l'antic camp de futbol, és una zona amb alt risc d'inundació, de fet figura com a tal en la Llei del Patricova de la Generalitat Valenciana. Tots els anys, durant l'època de pluges, cal extremar les mesures de precaució, inclús alçant les trapes de la xarxa de clavegueram per a evacuar l'aigua pluvial, per a evitar que esta inunde la zona.

Davant d'esta situació, a principis de 2006 l'Ajuntament va sol·licitar a la Diputació de València incloure les obres de la primera fase del col·lector d'aigües pluvials situat en el camí de la Mar dins del Pla Operatiu Local (POL). Les obres es van executar entre els mesos d'abril i maig, a càrrec d'Aigües de València i amb un cost total de 143.000 euros, dels quals va aportar 77.000 l'Ajuntament i 66.000 la diputació.

Però l'obra necessita una segona fase ja que, segons el regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis, ''encara que amb la primera fase es reduïx el perill d'inundacions en la zona, cal connectar este col·lector amb el Caminàs perquè el funcionament de la xarxa de clavegueram en la zona est del nucli urbà siga òptim''.


I precisament esta segona fase és la que va presentar al ple ordinari de novembre, en esta ocasió dins del Programa Operatiu Provincial per al 2007, el termini de presentació de sol·licituds de la qual finalitza el 2 de desembre. Segons la valoració efectuada per l'enginyera tècnica municipal, Ana López, l'obra té un cost de 95.488 euros.

Es dóna la circumstància addicional que esta zona es troba junt amb el lloc on el Ministeri de Foment ha situat el pas elevat de l'AVE per Puçol, amb una barrera en talús de deu metres d'altura, obra que de dur-se a terme es convertiria una seriosa amenaça per a la zona ja que augmentaria el risc d'inundacions. D'esta amenaça addicional del traçat proposat per a l'AVE ja es va informar en la reunió mantinguda amb el delegat del Govern a València, Antoni Bernabé, el passat 8 de novembre, dia en què precisament les pluges matinals havien inundat una vegada més la zona de la caserna de la Guàrdia Civil.

18 Desembre 2006
FaceBook  Twitter  

Altres