Per la senda de la lluna plena

Per la senda de la lluna plena

El passat dia 26 del corrent, el Grup de Senderisme de Puçol, fidel a la seua cita dins del programa establit, va realitzar una de les rutes més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana: el GR-33 que, des de Castelló, travessa la comarca de l'Alcalatén, fins a l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa.

Dels seixanta quilòmetres que separen el trajecte des del seu inici fins al final, el tram triat va ser la ruta de Xodos fins a Sant Joan de Penyagolosa, que està catalogada com de dificultat mitjana. La distància que vam recórrer va ser de sis quilòmetres, amb un desnivell en positiu d'uns quatre-cents metres.

Les quaranta-dos persones que componíem l'expedició vam anar en autobús fins a Xodos. Eixe mateix autobús ens va arreplegar després en Sant Joan de Penyagolosa per a portar-nos de tornada a casa.

Cal mencionar que la jornada es va desenvolupar segons estava previst i que vam poder contemplar un dels paratges millor conservats de la nostra comunitat, destacant la diversitat de la seua flora i, abans que res, el grau de conservació de tot este parc natural, patrimoni nostre que hem de conservar per a futures generacions.

No vull acabar esta crònica sense mencionar que de tot el que s'ha contemplat, potser per falta de temps, tenim pendent una pròxima cita que hem anotat en el nostre quadern de rutes: l'ascensió a la cima de Penyagolosa.

Des d'ací, animar-vos a tots els interessats, a contactar el Grup de Senderisme si voleu compartir amb nosaltres unes inoblidables excursions pels paisatges valencians més emblemàtics.

Informa: Joan Bautista Barres

16 Desembre 2006
FaceBook  Twitter  

Altres