Festa Viva 2006 tanca els seus actes amb l'entrega de fotos i dos DVD als col·laboradors de les festes

Festa Viva 2006 tanca els seus actes amb l'entrega de fotos i dos DVD als col·laboradors de les festes

Les festes populars i patronals de 2006 han marcat un punt i a part en la seua organització, el que ha conduït a un èxit de participació motivat també pel gran nombre de col·lectius que han col·laborat en el seu funcionament diari. Per a agrair este suport, l'Ajuntament va fer entrega el divendres 15 de desembre d'una col·lecció de fotos als distints festers, clubs i associacions vinculats a Festa Viva.

L'Espai Social La Barraca va ser el lloc triat per a convocar els festers antics i als vint-i-set col·lectius locals que enguany han col·laborat amb els festers i l'Ajuntament per a portar a bon port els actes esportius, culturals, lúdics i religiosos que formaven part de la programació de les festes populars i patronals celebrades al setembre.

Festa Viva va ser l'eslògan triat enguany per a inaugurar un nou enfocament del llibre de festes i de part de la programació: es tracta d'apostar per la participació directa dels veïns en la coordinació d'actes i, al mateix temps, recuperar la història de les festes a través dels testimonis de distints festers que, al llarg dels segles XX i XXI, han treballat per a mantindre la festa en marxa.

Festa Viva va ser també el títol d'una exposició de fotos exhibida en La Barraca al setembre i els originals de la qual van ser entregats el divendres 15 de desembre als seus protagonistes: els festers i festeres que apareixien en eixes fotos, que comprenien des del 1935 fins al 2004. L'entrega va anar a càrrec del regidor de festes, l'alcalde i Javier Cubero, cap dels festers d'enguany.

''Vos les entreguem a vosaltres, els autèntics protagonistes de les festes, perquè gràcies al vostre esforç i la vostra memòria hui podem conéixer millor com han sigut les festes de Puçol al llarg dels anys'', va explicar Juan Enrique Claramunt, regidor de festes, durant l'acte d'entrega dels originals que havien sigut exposats en el seu moment, un total de trenta-dos fotos de 40 x 50 centímetres impreses sobre llenços.


A més, l'agraïment es va fer extensiu a la resta de col·lectius que han participat en esta edició de les festes per mitjà de l'entrega de dos DVD: el primer d'ells conté un resum fotogràfic de tots els actes, compost per vint vídeo clips que arrepleguen els moments més significatius; el segon, una col·lecció de fotografies originals dels actes en què cada col·lectiu havia participat.

Per a amenitzar la vetlada, a més de l'entrega dels llenços originals per als festers antics i dels DVD per als col·laboradors d'enguany, es van projectar fragments d'eixe vídeo amb el resum fotogràfic de les festes.

''Hem d'agrair al Departament de Comunicació esta iniciativa que ha tingut, perquè així les fotos de les festes no passen directament a l'arxiu municipal, sinó que vosaltres, els protagonistes, podeu tindre còpies de les vostres fotos i qui sap si d'ací a uns anys serviran per a completar la història de les festes en un pròxim llibre de festes''. Amb estes paraules, l'alcalde Juan Manuel Busto explicava els motius que havien portat a l'Ajuntament a obsequiar a cada col·lectiu amb una col·lecció de fotos en què s'arreplega el seu treball durant les festes.

Una col·lecció que en el cas dels festers és molt àmplia, ja que a l'haver estat presents en tots els actes de les festes, l'alcalde va fer entrega de deu DVD en els quals s'inclou una còpia de totes les fotos realitzades pel Departament de Comunicació durant les festes... i que són unes deu mil cinc-centes!

20 Desembre 2006
FaceBook  Twitter  

Altres