Naix una nova associació: el Col·lectiu de Dones de Puçol

Naix una nova associació: el Col·lectiu de Dones de Puçol

Van començar dedicant el seu temps a la faena de casa, després van passar a fer randes de boixets i ara aposten directament per les activitats culturals. Són un grup de dones de Puçol acostumades a donar el ''do de pit'' i han decidit unir-se i formar una nova associació: el Col·lectiu de Dones de Puçol.

Rosa, Juli, Rosario, Petri, Amparo i Carmen porten molts anys implicades en tot tipus d'activitats, però quasi mai han sigut les organitzadores dels esdeveniments, només les que s'el curran ''al peu del canó''. Tantes vegades han coincidit que durant l'última trobada de bolilleres, celebrat a Puçol la primavera passada, van decidir posar en marxa una associació que servira per a donar regna solta a les seues inquietuds.

Dit i fet. A finals de juny van iniciar els tràmits, van crear els estatuts, van demanar el corresponent CIF, van gestionar la seua inscripció en distints registres... En aquell moment les sòcies fundadores eren totes components de les bolilleres de Puçol, però la seua activitat no havia fet més que començar.

Ja constituïdes amb el nom de Col·lectiu de Dones de Puçol, a l'octubre van començar a desenvolupar la seua primera activitat: un taller de bolilleres impartit tots els divendres a la vesprada en l'Espai Social La Barraca i dirigit per Rosario Munera.

Al novembre van començar a ampliar horitzons: no sols va augmentar el nombre de sòcies, sinó que amb el patrocini de Ruralcaja van realitzar la seua primera excursió conjunta.

Desembre, com no podia ser de cap altra manera, està sent un mes dedicat a les activitats nadalenques, gràcies sobretot el taller de decorats per a Nadal que impartixen també en La Barraca.

Un local que també va acollir el 18 de desembre la seua primera xarrada monogràfica: Rosa Marín, Cap d'Àrea de Servicis Socials de la Generalitat Valenciana, va impartir una amena dissertació titulada La salut de la dona a la Comunitat Valenciana davant d'un auditori compost per més de seixanta dones... i un parell d'hòmens. Continuen ampliant horitzons.

''Tenim molts projectes per a l'any que ve'' -assegura Rosa Fernández, la presidenta de l'acabada de crear associació-. ''En la primera setmana de març organitzarem una exposició i diversos tallers durant la Setmana de la Dona. El 25 de març organitzarem una nova trobada de bolilleres. I continuem estudiant noves propostes de les associades''.

Unes associades que creixen setmana a setmana... i és que pertànyer a este col·lectiu és molt fàcil: n'hi ha prou amb passar qualsevol divendres a la vesprada per l'Espai Social La Barraca i preguntar per elles.

''Això sí, el que no garantim és que tinguen un buit si volen apuntar-se a les classes de boixets: ara som fins a deu persones en cada una de les taules i ja no cabem més, per això hem demanat a l'ajuntament que estudie la possibilitat de cedir-nos un local perquè treballem'', finalitza la presidenta.

El que s'ha dit, continuen ampliant horitzons.

26 Desembre 2006
FaceBook  Twitter  

Altres