L'Escola de Nadal: una alternativa eficaç per a pares i fills

L'Escola de Nadal: una alternativa eficaç per a pares i fills

Quatre monitores, seixanta alumnes, setze euros i deu dies plens d'activitats. Són els elements que componen la primera edició de l'Escola de Nadal, un projecte dissenyat des de l'Ajuntament de Puçol amb un únic objectiu: aconseguir que el Nadal siga més divertit per als xiquets... i per als pares.

Durant anys, l'Escola d'Estiu ha sigut una alternativa eficaç per a aquells xiquets els pares dels quals treballen durant el mes de juliol i tenen dificultats per a fer-se càrrec d'ells: jocs, excursions, activitats didàctiques i, com no podia ser de cap altra manera, també algunes sessions de repàs escolar, componen la programació d'este projecte ja consolidat.

Una situació semblant, però en la quinzena de Nadal, va portar la passada tardor a què un grup de pares sol·licitara a l'ajuntament una proposta semblant per a estes dates. El repte el va arreplegar la regidoria d'Educació, que ha sigut l'encarregada de programar esta primera edició de l'Escola de Nadal, del 25 de desembre al 5 de gener, amb un ampli programa d'activitats, que inclouen: festes, jocs, tallers, una excursió al Betlem de Roca-Cúper, esports, un dia en Expojove i, per descomptat... algunes sessions de repàs escolar.

''En els últims dos anys hem potenciat molt l'Escola d'Estiu, augmentant el nombre d'hores, d'alumnes i d'activitats'' -explica Salvador Claramunt, regidor d'Educació-. ''Amb esta primera edició de l'Escola de Nadal pretenem seguir el mateix camí, ja que hem apostat per una combinació d'activitats lúdiques i formatives perquè els xics i xiques disfruten mentres els seus pares han de continuar treballant en estes dates nadalenques''.


Seixanta van ser les places convocades per a esta primera edició i s'han cobert totes, realitzant-se la major part d'activitats en el col·legi públic Lluís Vives, de 9 a 13'30 hores, on els alumnes s'han dividit per edats: Ana és la monitora encarregada dels xics de 9 a 11, Bea i Eva s'ocupen dels de 6 a 8 anys, i, finalment, Isabel és la responsable dels més xicotets, els alumnes de 5 anys.

''Les facilitats que oferix un centre educatiu les estem aprofitant perquè els alumnes realitzen algunes activitats, com el repàs escolar o els tallers, agrupats per edats, mentres que les excursions i les eixides del centre les realitzen tots junts, pel que podem assegurar que s'està treballant amb ells de forma molt personalitzada'', finalitza el regidor.

02 Gener 2007
FaceBook  Twitter  

Altres