El bisbe auxiliar de València, Jesús Murgui, va presidir la Romeria al Cabeçol

El bisbe auxiliar de València, Jesús Murgui, va presidir la Romeria al Cabeçol

Per sext any consecutiu, el bisbe auxiliar de València, Jesús Murgui, va celebrar l'eucaristia en companyia de més d'un miler de feligresos durant la celebració de la Romeria al Cabeçol, diumenge passat, 24 d'agost.

En l'acte li van acompanyar Antoni Cavero i Vicente Gozálvez, el sacerdot de la parròquia Santa Marta, en substitució de José Cabo, titular de la parròquia dels Santos Juanes, qui no va poder acudir a la romeria per trobar-se pendent d'una delicada operació. Enguany, a més del record a José Cabo, va haver-hi un sentit homenatge a José García Olmedo, l'únic fester de la tercera edat d'esta edició, mort la setmana prèvia a la romeria.

''Va ser precisament José Cabo qui em va invitar que vinguera per primera vegada allà per 1998'' (recorda Jesús Murgui), ''i des de llavors he vingut tots els anys, perquè és una de les celebracions més emotives de la Comunitat Valenciana: un poble que pelegrina a les seues arrels... la mateixa idea que se expressa en l'Evangeli, quan se nos diu que el senyor nos va donar a sa mare, ací transformada en la mare de tot un poble, la patrona de Puçol, que va ser descoberta precisament ací, en la muntanya del Cabeçol''.

Una idea, la del poble que mira les seues arrels, en la que també coincidix Vicente Gozálvez, encara que tan important és mirar al passat com al futur: ''no sols parlem d'un poble que mira les seues arrels, sinó també el futur, d'ací que la cerimònia comence amb la imposició dels mocadors als xiquets batejats el passat any; és una forma d'unir el passat i el futur en un acte realitzat en el present''.

La Romeria al Cabeçol, que se celebra sempre l'últim diumenge d'agost, és el punt de partida per a les festes populars i patronals de Puçol i, a pesar de la distància que separa la muntanya de la població (entorn de dos quilòmetres) i allò intempestiu de l'hora (l'eixida de la verge es realitza a les set del matí), cada any creix el nombre de participants en la romeria, superant en l'actualitat el miler d'assistents.

''I el més agradable i sorprenent'' (continua Jesús Murgui) ''és que es tracta d'un públic de totes les edats: des dels xiquets acabats de batejar, passant per jóvens, fins a arribar a persones de la tercera edat. Tots acudixen amb el mateix interés a la romeria i això és un sentiment molt d'agrair''.

Després de la missa, el bisbe auxiliar es va dirigir a Serra, per a visitar José Cabo en el seu domicili, no sense abans desdejunar-se a casa de José Soriano, el qual des de fa cinc anys és el president de la confraria Verge al Peu de la Cruz. Allí vam poder realitzar l'entrevista a tres bandes, on el president va acabar confirmant, una vegada més, la importància d'una confraria oberta a noves gents i a noves idees: ''no cal oblidar que a Puçol hi ha dos parròquies i a l'hora de contribuir els de Santa Marta aporten tant o més que els dels Sants Juanes''.


29 Agost 2003
FaceBook  Twitter  

Altres