Entrevistem Dolores Sánchez, alcaldessa de Puçol durant el mes d'agost

Entrevistem Dolores Sánchez, alcaldessa de Puçol durant el mes d'agost

Per segon any consecutiu, Dolores Sánchez està ocupant la butaca de l'Alcaldia durant el mes d'agost, mentre Josep Mª Iborra disfruta de les vacances. Encara que parlar de ''butaca'' és un eufemisme, perquè Dolores hi ha seguit fidel al seu despatx de sempre, des d'on ha atés les seues labors habituals com a regidora d'Hisenda i Personal, a més de les tasques com a alcaldessa. De totes les funcions, la que més li ha sorprés és la incansable activitat urbanística.

-''El més sorprenent és la quantitat de llicències d'obres que s'han tramitat durant el mes d'agost. Pareix que els constructors i les immobiliàries no s'agarren vacances, almenys ací a Puçol''.

-La presència de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà facilita el treball als que s'acosten a l'Ajuntament per a realitzar qualsevol sol·licitud?

-''Naturalment que està facilitant les coses, però no cal oblidar que durant l'estiu també hi ha part del personal de l'OAC de vacances, Per la qual cosa al final o se sobrecarreguen de treball, sobretot en les hores habituals d'oficina, o acaben arribant sol·licituds a altres departaments, com a Urbanisme''.

-Parlant de sobrecàrregues, el sopar del 14 d'agost va acabar presentant un ple històric...

-''A pesar que s'havia limitat la inscripció a 1.000 comensals, al final n'érem 1300 persones, Sense comptar alguns veïns que es van asseure el costat dels assistents, però portant les seues pròpies taules i cadires. De totes maneres el més cridaner va ser la rapidesa amb què es van esgotar les places disponibles: en a penes dos dies es van cobrir totes les places i va haver-hi molta gent que va acudir més tard i no va poder ser inscrita''.

-Este èxit no ha de fer-nos pensar a augmentar el nombre de places per al sopar en la platja?

-''Cal tindre en compte que fins enguany tenim la limitació d'un espai adequat, ja que excepte la plaça que utilitzem no hi ha cap altre lloc ampli i que reunisca els requisits per a un sopar d'entrepà amb tant de públic. De totes maneres, l'any pròxim ja pot ser distint, perquè les obres del passeig marítim estaran molt avançades i disposarem per tant de llocs més amplis, per la qual cosa amb tota seguretat s'ampliarà el nombre d'inscrits''.

-Amb tants participants i sent d'entrepà, quin sentit té pagar una inscripció de dos euros per comensal?

-''Hi ha dos motius per a pagar una inscripció. El primer és una simple qüestió de serietat: quan un paga es preocupa més d'estar en el lloc i a l'hora precisa, si no podríem trobar-nos amb gent que fa innombrables reserves i després no hi acudix. El segon motiu és merament lúdic: els diners recaptats s'invertixen en la compra de distints regals que són sortejats durant el sopar. Per tant, es pot dir que tot el cost de la beguda, els aperitius (que, per cert, van ser molts i de gran qualitat), les taules, les cadires i la discomòbil va ser assumit íntegrament per l'Ajuntament, com un acte festiu més''.

-Parlant de festes, com es presenten les d'enguany, que estan a punt de començar?

-''A mitjan agost hi ha hagut una trista novetat, la mort de l'únic fester de la tercera edat, Juan García Olmedo, la qual cosa ha vingut a entristir un poc les dates prèvies. Per això va haver-hi un emotiu record durant la romeria del Cabeçol. Però la festa ha de continuar, per això a partir del 29 d'agost ens enfrontem a una programació amb més actes que cap any anterior, ja que inclús se n'han afegit a última hora dos: la nit dels monòlegs l'1 de setembre i el mercat medieval durant tot el dissabte 6 de setembre''.

-Això també suposarà una participació encara major que en anys anteriors.

-''L'experiència del sopar del 14 d'agost ha portat a alguns veïns a posar-se un poc impacients amb este tema. S'ha donat una anècdota que mai abans s'havia produït: el dilluns 18 d'agost començava el termini d'inscripció per als distints actes festius (sopars, jocs de taula, etc.), doncs bé a les 7'45 del matí, és a dir, un quart d'hora abans d'obrir l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, ja hi hi havia cua en la porta de l'Ajuntament per a inscriure's... i és que els que s'havien quedat fora del sopar no volien arriscar-se a quedar fora d'altres activitats, encara que en este cas no era precisa tanta pressa, perq

28 Agost 2003
FaceBook  Twitter  

Altres