Ja tenim la programació de les festes de l'Agrupació de Penyes

Ja tenim la programació de les festes de l'Agrupació de Penyes

Ja és una tradició consolidada i, un any més, quan comença octubre l'Agrupació de Penyes de Puçol organitza la seua setmana de festes, que enguany es prolongarà onze dies: del 2 al 12 d'octubre.

Vint-i-una són les penyes que pertanyen a esta associació i es fan notar sobretot el 7 de setembre, durant la baixada de caixons, però també tenen la seua pròpia festa, organitzada conjuntament per l'Ajuntament i totes les penyes: Arranca i fuig, La baixà, La botifarra, El bou està suelt, El carxot, El cigarro, La cordà, Dessacato, L'estiró, La fam, La xafa, L'ou del bou, El perolet, La risota, La són, La sonà, La tallà, El trinquet, Uy uy uy, El vallet i El grup mixte.

Els actes començaran el dijous, 2 d'octubre, amb la preparació i neteja a fons de la nau situada al costat de l'antiga estació de la Renfe. Ja el divendres, sopar de gala i discomòbil. Els dinars i sopars continuen sent el plat fort durant el dissabte i el diumenge, encara que este últim dia també se programa un mercat alternatiu i una vesprada de monòlegs.

Per a començar la nova setmana, el dilluns 6 i dimarts 7, per allò que durant el dia es treballa, només activitats nocturnes: sopar d'entrepà i jocs de taula.

El dimecres 8 un dels plats forts: la gran nit de paelles, amenitzada per l'Orquestra Budú. Per a participar en ella basta d'inscriure's en les llistes situades en la seu de l'agrupació, l'Ajuntament, l'Espai Social La Barra, l'Espai Social Martínez Coll, la Casa de Cultura i els pubs Colom, Gent i Durango. Per a esta nit, l'agrupació s'encarrega de l'aigua, l'arròs, la llenya, les taules i les cadires.

El dijous 9 d'octubre comencen els actes a migdia, amb una dinar de germandat, seguida de l'exhibició de balls de l'Escola de Mario i, ja a la nit, una torrà de carn i embotits per a tota la població, seguida d'una discomòbil. Per a participar els llocs d'inscripció són els mateixos que en les paelles. Les penyes es fan càrrec del pa, l'embotit, la llenya, les taules i les cadires.

Potser l'acte més atractiu és el de la nit del divendres, 10 d'octubre: després d'un sopar d'entrepà arriben els ''playbacks'', una nit en la qual cada any augmenta el nombre de participants. Els únics requisits: portar un vestuari a joc, interpretar almenys dos temes, no excedir-se de dotze minuts sobre l'escenari i, sobretot, humor, molt d'humor.

Com és jornada de descans (els ''playbacks'' acaben molt, molt tard) el dissabte només se programa dinar i sopar de germandat. I ja com a colofó, el diumenge 12, un parc infantil matinal i vespertí, perquè els més jóvens també puguen disfrutar de la festa.

27 Setembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres