...I Miajadas va visitar Puçol en les festes de setembre

...I Miajadas va visitar Puçol en les festes de setembre

''En definitiva, Extremadura és una terra que un no es cansa de visitar''. Són les paraules amb què Manolo Piñol, regidor d'agermanaments, resumia la importància dels viatges a Miajadas cada any. La resposta va arribar de l'exalcalde de Miajadas, Vicente LLanos: ''sou els nostres millors ambaixadors en tot Espanya. Quan els germans de Puçol visiten Extremadura no paren de dir a tot el món que aquella no és una terra seca i pobra, eixa és la millor forma de promocionar el turisme en la nostra comunitat''.

Estes paraules van ser pronunciades el 6 de setembre, durant la recepció oficial als cinquanta miajadenys que van vindre a conéixer i participar activament en les festes de Puçol enguany. En la recepció van estar presents dos extremenys claus en l'agermanament entre Miajadas i Puçol, estos dos polítics del poble agermanat: el regidor Paco Torres (hui diputat al Parlament extremeny) i l'alcalde Vicente Llanos (hui vicepresident de la Diputació provincial de Badajoz).

Precisament va ser Vicente Llanos (que a penes una setmana abans havia deixat l'alcaldia per a incorporar-se a la Diputació), qui va disculpar la presència del nou alcalde de Miajadas: ''que és Antonio Díaz, encara que per eixe nom ningú el coneix, ja que tots el cridem afectuosament Chicho. No ha pogut vindre perquè a penes ha tingut temps de començar a organitzar l'alcaldia, però sens dubte vindrà en altres viatges, perquè a ell li encanta este tipus de trobades, i és un dels més agraïts per eixe suport fonamental que esteu donant perquè es conega Extremadura''.

Com en totes les recepcions oficials, va haver-hi intercanvi de regals: una foto aèria de Miajadas, una figura decorativa d'un bou... a joc amb el torero que ja va regalar Puçol a Miajadas en la seua visita d'agost. ''Però l'important no són els regals'' -subratlle l'alcalde, Josep Mª Iborra-, ''el de veritat destacable és que esteu ací una delegació de Miajadas per a disfrutar de les nostres festes, però no sols per a vore, sinó també per a viure-les, perquè els cinquanta components de la Banda Municipal de Música de Miajadas tocareu en la baixada de penyes del dia 7 i en l'ofrena a la Mare de Déu del dia 8, i esta participació directa és la millor forma de demostrar els llaços que unixen Puçol i Miajadas''.

Una participació directa que havia preocupat a alguns dels jóvens components de la banda, perquè ''València és el bressol de la música i no ens agradaria desentonar'', però no va ser així en absolut. Els veïns de Puçol van rebre amb un afecte especial la presència dels germans de Miajadas i quasi, quasi es podria pensar que serà una visita obligada en futures festes.

Però no sols de festes van viure els extremenys els seus tres dies i tres nits a Puçol. El tècnic d'intercanvis Remigio Ruiz (a qui tots coneixen com Remon) explica que és un programa per a posar a prova la capacitat d'aguant dels visitants: ''encara sort que els de la banda són gent molt jove, perquè hi ha visites obligades com la de l'Oceanogràfic, la platja de la Malva-rosa o el Centre d'Educació Ambiental, totes elles pels matins, mentre que les vesprades estan dedicades al bou, l'ofrena i altres actes festius, i les nits... bé, són jóvens, així que segur que troben forces per a disfrutar també les nits''.

La participació directa en els actes festius va ser potser l'única assignatura pendent quan Puçol va visitar Miajadas el passat mes d'agost. Com era lògic, ha sigut en el mes de setembre quan estos dos pobles ''hem aprovat'' eixa assignatura. És el pas lògic per a les pròximes visites entre estos dos pobles: integrar-se en les activitats quotidianes dels nostres germans. Vorem quines noves experiències ens depara el 2004.


26 Setembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres