Puçol va visitar Miajadas en les festes d'agost...

Puçol va visitar Miajadas en les festes d'agost...

L'any passat l'alcalde de Puçol, Josep Mª Iborra, va ser invitat per a ser el pregoner major de les festes de Miajadas. No va acudir només, un autobús amb veïns de distints col·lectius locals el va acompanyar. Este estiu l'experiència s'ha repetit, esta vegada amb el regidor d'agermanaments, Manuel Martínez Piñol, al front de l'expedició... i amb un invitat que ningú havia previst: la tremenda onada de calor que va invadir la península durant el mes d'agost.

''Enguany no vam poder acudir durant la setmana santa perquè a l'abril ens trobàvem en ple període preelectoral'' -puntualitza Manolo Piñol-, ''però a l'agost fa molta calor a Extremadura, pel que la data habitual continuarà sent a la primavera''.

La calor va ser, sens dubte, l'únic punt negatiu del viatge, encara que en eixes dates calor va fer en totes parts, inclosa la Comunitat Valenciana. Però també té els seus avantatges una visita entre el 9 i el 13 d'agost, entre elles la més important és conéixer un nou tipus de festa: un gran recinte firal, situat a uns cinc-cents metres del poble, a què s'arriba amb un servei gratuït d'autobús, permetia compartir la nit i la matinada amb unes 10.000 persones diàriament. Beguda, dinar, ball, actuacions musicals i inclús bous podien disfrutar-se dins de la fira.

''És un altre model de festes, on tenen casetes com la de l'Ajuntament de Miajadas, amb capacitat per a 2.500 persones i inclús hi ha una plaça de bous dins del recinte'' -continua explicant Piñol-, ''però és un model que ací a València no podem implantar: on vam aconseguir 60.000 metres quadrats per a instal·lar el recinte firal? Al preu que està la terra ací això és impossible i menys per a utilitzar eixe recinte només un parell de setmanes a l'any''.

La fira va ser la gran novetat per als cinquanta veïns de Puçol, pertanyents a dos col·lectius locals, les ames de casa Tyrius i l'associació de baile 'Ballant, ballant'. Però també va haver-hi altres activitats que, encara que habituals en este tipus d'intercanvis, no deixen de ser atractives, sobretot per als que visiten Extremadura per primera vegada: la recepció oficial, les vesprades en la piscina, les actuacions musicals... sobretot la del grup folklòric de València d'Alcántara, que va actuar a Miajadas durant les festes i va rebre unes especials mostres d'afecte i solidaritat, a causa dels tremends incendis que en aquelles dates assolaven el seu terme municipal.

''Però el que més entusiasma els nostres veïns és conéixer eixe patrimoni tan ric que té Extremadura i que quan el visites per primera vegada et deixa amb els ulls oberts. Tots coneixem l'existència de Mèrida i les seues cuidades ruïnes romanes, però molt pocs eixe nucli antic de Càceres que està perfectament conservat, o tota la ciutat de Trujillo que és un exemple perfecte d'història viva... per no parlar de Guadalupe, tant el monestir com la vila, una visita obligada, perquè la seua riquesa arquitectònica que enlluerna una vegada i una altra. En definitiva, Extremadura és una terra que un no es cansa de visitar''.


25 Setembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres