El ple dóna llum verda a la construcció de VPOs en el Pla Parcial Santigons

El ple dóna llum verda a la construcció de VPOs en el Pla Parcial Santigons

La modificació primera del Pla Parcial Santigons era un dels punts inclosos en l'orde del dia del ple ordinari últim, celebrat el 29 de setembre. Però els grups de l'oposició van sol·licitar ampliar informació sobre esta modificació, pel que es va convocar primer una comissió informativa d'urbanisme i, posteriorment, un ple extraordinari per a dilluns passat, 13 d'octubre, en el que l'únic punt a tractar era precisament esta modificació, que finalment va ser aprovada pels vots favorables del PSOE, Partit Popular, Unió Valenciana i Esquerra Unida, mentre que el Bloc es va abstindre.

El Pla Parcial Santigons és una nova zona residencial amb àmplies zones verdes, carrers de vianants i amb densitat mitjana de construcció, ja que compta amb 50 vivendes per hectàrea, quan la Llei autoritza fins a 75, i un mòdul tipus de construcció entorn de 250 metres quadrats, la qual cosa equiva a una vivenda unifamiliar el preu actual de la qual pot rondar els 240.000 euros.

''Amb la modificació proposada no s'altera el nombre total de vivendes en el sector, però s'autoritza la construcció de vivendes col·lectives, és a dir, s'obri la possibilitat que les promotores construïsquen en la zona vivendes de protecció oficial d'uns 90 metres quadrats, que hui per hui tenen un cost entorn de 108.000 euros, una cosa molt més assequible per al ciutadà mitjà''.

Amb estes paraules, la regidora d'Urbanisme, Inmaculada Arcos, justificava la necessitat d'aprovar esta modificació. Una modificació que ja ha rebut el vistiplau de la Conselleria i que, a més, ha sigut prèviament notificada a tots els veïns i constructors implicats en la zona i no hi ha hagut cap al·legació.

Només dos partits van sol·licitar el vot durant este ple extraordinari. El portaveu d'Esquerra Unida, Juanma Busto, va voler saber si esta aprovació tindria repercussió, ''en definitiva, si hi ha empreses que hagen sol·licitat ja construir VPOs en la zona de Santigons''.

La resposta de l'alcalde, Josep Mª Iborra, no oferix dubtes: no hi ha actualment cap sol·licitud per a construir VPOs en la zona, però tampoc hi ha hagut en els últims deu anys, ja que els constructors trauen més rendibilitat de la vivenda de renda lliure, ''pel que l'única promotora que construïx VPOs a Puçol és l'empresa municipal Gespul, l'única que continua oferint vivendes en venda i lloguer a preus assequibles a tot el món''.

Per la seua banda, el portaveu del Partit Popular, Marià Sanchis, va subratllar que votaria per a favor de la modificació ja que esta no suposava canviar el nombre total de vivendes i els seus dubtes havien sigut aclarides en la comissió especial d'urbanisme, encara que va subratllar que amb esta mesura ''es beneficia els ciutadans, però també a les promotores, que podran oferir vivendes més xicotetes, pel que pensem que en l'equip de govern no hi ha una fórmula clara d'urbanisme, sinó que s'actua a la carta, en funció de les sol·licituds d'agents externs''.

Novament va ser Josep Mª Iborra l'encarregat de contestar, recordant que l'equip de govern presentarà de forma anual al ple un llistat de les llicències de construcció concedides des d'urbanisme perquè en tot moment es puga fer un seguiment del tipus de construcció que interessa a les promotores, al mateix temps que va defendre la seua política urbanística contrastant el model d'urbanisme que s'aplica a Puçol i el que defén l'actual conseller de Platges ''el qual diu preferir un model com el de Benidorm, amb enormes altures construïdes. Mentre governe el PSOE a Puçol el model d'urbanisme serà el que està en el carrer, en la platja i en les noves zones del nucli urbà: àmplies zones verdes, carrers de vianants i màxim tres altures en la construcció. Tot això contribuïx a millorar la qualitat de vida i eixa és la nostra aposta''.


27 Octubre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres