La platja de Puçol, un model en les antípodes de Benidorm

La platja de Puçol, un model en les antípodes de Benidorm

La platja de Puçol està canviant la seua fisonomia a marxes forçades, però és un canvi orientat al benestar dels veïns i usuaris, on es prioritza la qualitat de vida per damunt de la massificació i l'especulació urbanística.

El Ministeri de Medi Ambient continua a bon ritme les obres de protecció de la costa a través dels cinc espigons que ja estan en fase de construcció, al mateix temps que ja s'està superant les 1.000 tones diàries d'aportació d'arena fina de pedrera per a la regeneració de la platja.

A penes uns metres cap a l'interior, les obres d'urbanització de la zona nord de la platja també estan en marxa, promogudes per l'empresa municipal Gespul, SA: ''el que anomenem sector 5-A és la zona que discorre paral·lela a la costa, des del Camí La Mar fins al límit amb l'Estany'' -explica Pilar Esteve, aparelladora de Gespul-, ''són dos actuacions al simultànies la que està duent a terme l'empresa Pavasal: la urbanització de la zona i el vial posterior, una àmplia avinguda amb zones d'aparcament a un costat i a l'altre que permetrà accedir fàcilment a la zona nord de la nostra platja''.

Àmplies avingudes, abundants aparcaments i facilitat d'accés, tres conceptes que posen en relleu el que comentàvem al principi: l'important és la qualitat de vida que s'oferix als usuaris de la platja.

Però hi ha més, perquè al costat del Camí La Mar, però en la zona sud, ja s'està construint una zona enjardinada amb camps d'esports i un escenari per a actuacions i espectacles. Quan passen els díhuit mesos que costarà finalitzar les obres del sector 5-A, esta àmplia zona d'oci i esports serà la primera imatge que voran els futurs visitants de la nostra platja.

''En estos moments s'estan alçant els murs de contenció per a desviar les séquies que actualment travessen el que molt prompte serà una zona residencial i d'oci'' -continua Pilar Esteve-. ''Esta nova séquia portarà l'aigua dels camps de forma paral·lela a què actualment discorre al costat de la platja, però estarà situada un centenar de metres més a l'interior. La idea és que esta séquia nova, amb millors murs de contenció i major capacitat, siga la que arreplegue l'aigua dels camps i la distribuïsca al mar a través de les dos eixides que té en l'actualitat: la gola del Camí La Mar i la gola de l'Estany''.

Dos goles que al mateix temps estan sent modernitzades a través del conveni anual firmat per el Ajuntament i la SAT L'Horta, de tal forma que davant de qualsevol amenaça de gota freda puguen bombar prou volum d'aigua al mar com per a evitar les inundacions que es van produir fa tres anys.

Tot el projecte conjunt és un bon exemple de la planificació urbanística que està dent a terme l'Ajuntament de Puçol. Una planificació que l'alcalde, Josep Mª Iborra, defenia en el ple extraordinari del passat 13 d'octubre al parlar de les modificacions introduïdes en el Pla Parcial Santigons: ''el conseller responsable de platges diu que vol potenciar a la Comunitat Valenciana el model de Benidorm, amb un creixement desmesurat en altura per a no menjar-se més terreny a les zones no urbanitzable. La nostra proposta és fugir de les massificacions i garantir les zones verdes, els aparcaments, els llocs e esplai... en suma, el gaudi d'una platja que ens ha costat molts anys d'aconseguir''.


24 Octubre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres