Sergio Gadea: en dos anys, del no-res a la cima

Sergio Gadea: en dos anys, del no-res a la cima

Fa dos anys no sabia conduir una moto. De fet, en les seues primeres carreres acabava sempre sobre l'asfalt. Un gran esforç familiar, una dedicació plena, l'ajuda de la patrocinadora i la tenacitat, molta tenacitat, han fet que hui Sergio Gadea estiga a un pas de proclamar-se campió de la Fórmula Campions (una cosa així com la 2a divisió del motociclisme) i subcampió d'Espanya en 125 centímetres cúbics.

Per tot això, i perquè vol més que ningú ser profeta en la seua terra, el dimarts 11 de novembre, a les 8 de la vesprada, Sergio, el seu equip tècnic i la seua moto estaran en la Sala d'Actes de la Casa de Cultura de Puçol, fent una presentació oficial i un col·loqui amb els seus veïns, als que demanarà sobretot suport per a aconseguir eixos objectius que té a l'abast de la mà, però encara falta l'últim pas.

''Volem recolzar un esportista que passeja el nom de Puçol per tot Espanya'' -explica José Vicente Martí, regidor d'Esports-, ''per això hem organitzat esta presentació i omplirem un autobús per a recolzar-lo el dia 16 de novembre a Cheste, en la penúltima prova del campionat d'Espanya. Si hi triomfa assegurarà el subcampionat i confirmarà la seua meteòrica ascenció''.

Una ascenció que no hauria d'estranyar-nos, sobretot si tenim en compte que el símbol amb què adorna el seu vestuari esportiu és un raig. Però és que realment els que veien fa dos anys les seues carreres, i les seues caigudes en els circuits per no saber traçar les revoltes, a penes poden creure la seua evolució fins hui.

Amb tot, esta evolució era una crònica anunciada: ''la meua afició va començar amb el meu iaio, que era pilot. Vaig voler provar, encara que no tenia ni idea de com manejar una moto. I va ser mon pare qui es va ocupar que començara, encara que directament amb una de 125 cc, una cosa que no és normal, perquè si no traces bé te'n vas a terra... que era el que a mi em passava al principi''.

Les paraules de Sergio Gadea parlen de l'Esport, de l'esforç físic. Als seus díhuit anys es considera ja massa major per a triomfar en un esport que, com les top-models, cada any exigix una edat menor per a començar. Si no pega el salt al mundial enguany haurà de deixar-ho, perquè l'esforç econòmic i de dedicació està sent enorme, com confirma son pare, que no sols compartix la seua afició, sinó també el seu nom, Sergio Gadea: ''enguany hem gastat uns 40 milions de pessetes, encara que afortunadament comptem amb diversos patrocinadors que han aportat la major part. En els anys anteriors tot el desembossament el va fer la nostra família''.

Desembossament econòmic i temps. El pare a penes té buits per a atendre la seua empresa. Passa més temps vigilant l'evolució del seu rebrot o atenent a la premsa, una labor que no ha descuidat ''perquè el públic només recorda l'últim que hi ha sentit o que has fet. D'ací que siga fonamental rematar la faena i culminar la temporada el dia 9 i el dia 16''.

Dos dies claus per al futur de Sergio en este esport, estos dos amb carrera a Xest. El 9 de novembre la prova definitiva de la Fórmula Campions, on Sergio es pot proclamar campió, a pesar de ser una prova molt dura ''ja que només són sis carreres i, si falles en una, perds totes les opcions de títol''.

El dia 16, també a Xest i amb el suport de molts veïns de Puçol, Sergio corre la penúltima prova d'un campionat d'Espanya que ja li ha guanyat a Álvaro Bautista. Sergio es baralla per la segona plaça, que tindria garantida si no fóra per una decisions tècniques discutibles en la prova d'Albacete, on després d'un error tècnica en la volta de reconeixement se li va impedir prendre l'eixida. Serà la sisena carrera d'un campionat que finalitzarà dies després en el circuit de Xerés, allí Sergio espera coronar eixe segon lloc nacional que li òbriga les portes a l'equip d'Aspar o a qualsevol altre que vullga tindre'l com a segon pilot.

''Sens dubte estar en l'equip d'Aspar és el màxim, perquè

10 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres