Anasthasio Diogo: 'l'agermanament Puçol-Noisiel és com la vida en parella'

Anasthasio Diogo: 'l'agermanament Puçol-Noisiel és com la vida en parella'

L'agermanament amb el poble francés de Noisiel ha suposat en els últims anys un constant intercanvi de visites entre veïns d'ambdós poblacions, normalment centrades en les festes o en períodes de vacacions, el que facilita el viatge als ciutadans que treballen.

No obstant, del 3 al 6 de novembre una delegació de Noisiel està a Puçol per a plantejar-se objectius encara més ambiciosos: els quatre representants que han arribat a Puçol vénen amb propostes concretes en camps com la joventut, la cultura o els esports, per a organitzar activitats conjuntes entre clubs i associacions de Puçol i de Noisiel.

En la recepció oficial, celebrada el dilluns 3 en el saló de Plens de l'Ajuntament, el regidor de Joventut de Noisiel, Anasthasio Diogo, va recordar que era l'onzena vegada que s'acostaven a Puçol i que este agermanament ja s'havia convertit en una cosa semblant a la vida en parella: ''ens vam conéixer, ens hem promés i ara hem de treballar per a donar un futur en comú als nostres jóvens''.

Este futur s'estudiarà per mitjà de les reunions de treball amb els departaments de francés de l'Institut d'Ensenyança Secundària i del Centre Mare al Peu de la Creu, a més de la reunió de amb distintes associacions culturals i esportives, totes elles al llarg del dimarts 4 de novembre.

Michelle Bourgasser (tinent alcalde i responsable d'Educació) i Hubert Marot (responsable d'animació i gran aficionat a la fotografia) seran els encarregats de reunir-se amb les associacions culturals de la població, mentre que l'objectiu que perseguix el president de l'equip de basquetbol de Noisiel, Roby Tintin, és molt més concret: ''volem organitzar un torneig en Setmana Santa entre equips de distintes edats de Noisiel i equips de Puçol''.

Un objectiu que ja marca clarament el calendari d'intercanvis per a l'any pròxim: els francesos visitaran Puçol durant les falles i els nostres veïns viatjaran a Noisiel en Setmana Santa. Encara que en esta ocasió no sols hi haurà visites turístiques, també activitats en comú entre col·lectius d'ambdós poblacions, una cosa que va subratllar durant la recepció l'alcalde de Puçol, Josep Mª Iborra, al recordar que ''l'any que ve no sols disfrutarem del viatge en si, sinó que els col·lectius participants realitzaran tasques en comú, una cosa que ajudarà a potenciar els nostres llaços d'unió''.

07 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres