Clementine Sluijsmans exposa en la Casa de Cultura fins al dia 22

Clementine Sluijsmans exposa en la Casa de Cultura fins al dia 22

És holandesa, encara que viu a Puçol des de fa trenta anys, on va arribar després d'enamorar-se d'un jovençà de la població. Va estudiar Arts i Oficis, encara que no va exercir perquè preferia dedicar-se a la família. Després de diversos anys, va reprendre la seua vena artística, començant per cursos de pintura en la Casa de Cultura... Ara, torna als seus començaments i al lloc en què va realitzar eixos cursos per a exposar la seua primera obra en solitari: ''Què significa per a tu CASA?''.

Clementine Sluijsmans porta anys treballant amb xiquets en el col·legi públic Bisbe Hervás. Durant este temps ha observat la tendència innata del xiquet a pintar, entre les seues obres iniciàtiques, la casa com a centre de la seua vida.

''He realitzat una àmplia enquesta entre xics en edat escolar, molts d'ells els propis alumnes que tenia en el Bisbe Hervás, en una activitat extraescolar'' -explica Clementine-, ''i sempre he observat amb curiositat la seua obsessió per pintar sa casa. D'ací va nàixer la idea d'esta exposició''.

D'ací i d'una experiència que Clementine coneix molt bé, es tracta de la ''Kinderdorp Bennekom'', que des de fa trenta anys es realitza en un poble holandés, Bennekom, en el que durant una setmana més de mil cinc-cents xiquets construïxen la seua pròpia casa: ''és una cosa increïble, perquè és un autèntic poble dels xiquets i per als xiquets. Treballen amb fustes i construïxen un espai propi on se senten segurs i còmodes''.

De la juxtaposició de la seua pròpia experiència docent i la de Bennekom, Clementine oferix una exposició àmplia, de quadros amb molt variades grandàries i tècniques, incloent en l'obra des d'un dibuix que molt ben podria ser eixe ''quadro iniciàtic d'un xiquet'' fins obres de gran grandària i complexitat que oferixen, en definitiva, una resposta a la pregunta que dóna títol a l'exposició: ''i ho fa amb poesia, música, pintura primitiva, pintura infantil i elements de collage''.

En el seu afany per resultar tan agradable com la pròpia casa, la inauguració del divendres 7 de novembre va comptar amb una actuació musical en directe i el dilluns 10 es va completar amb un taller d'art en què Clementine va treballar directament amb més de cinquanta xics, jóvens i adults, en un afany per estendre la pintura més enllà de la serietat de les sales d'exposicions.

16 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres