Xics i adults desenvolupen la seua creativitat en el taller de Clementine Sluijsmans

Xics i adults desenvolupen la seua creativitat en el taller de Clementine Sluijsmans

El divendres 7 de novembre, Clementine Sluijsmans inaugurava la seua exposició de pintures ''Què és per a tu casa?'' en la sala d'exposicions de la Casa de Cultura. No contenta amb esta experiència, ha volgut fer d'ella una obra col·lectiva, on també el públic participe, per això el dilluns següent obria les portes de la sala a un ''Taller d'art'' en el qual una trentena de xics i adults realitzaven els seus treballs que després s'han incorporat com un gran mural a l'exposició.

''La creativitat és la gran oblidada en el col·legi'' -afirma Clementine-, ''els xiquets no saben utilitzar els materials ni combinar colors. Per això, l'exposició els obri els ulls sobre com desinhibir-se i pintar lliurement''.

Dos conceptes clau treballa la pintora holandesa afincada a Puçol: d'una banda, la falta d'una formació artística en els nostres jóvens, cosa que cuiden més en el seu país natal, on l'assignatura de plàstica es practica totes les vesprades en el col·legi. D'altra banda, la desinhibició, que és inherent als més xicotets, però a mesura que anem creixent pot més la vergonya i la por a fer el ridícul.

''He elegit que pinten sa casa, com jo faig en l'exposició, perquè és una cosa que tots els xiquets fan de forma natural quan són xicotets i comencen a dibuixar'' -continua la pintora-. ''A més, per a facilitar que el seu treball encaixe en l'exposició, els he fet pintar amb els mateixos colors que jo he utilitzat, el que permet crear un 'collage' molt suggeridor''.

El collage, un immens mural amb una trentena de peces, està format per pintures d'aigua sobre un suport de fusta cobert per pasta blanca, una tècnica fàcil i còmoda d'utilitzar pels més menuts i també pels adults.

Entre estos últims es trobava Cecilia Jiménez, que a més d'expressar-se lliurement, va col·laborar amb Clementine en l'organització del taller. Cecilia, una estudiant de Belles Arts que ja ha exposat en la cafeteria Itaca de la població i que la pròxima primavera ho farà en la Casa de Cultura, destaca, sobretot, el caràcter alliberador d'este treball ''ja que a mesura que creixem estem més cohibits i de xicotets és més fàcil desenvolupar la creativitat. Personalment, m'ha semblat una meravella d'exposició''.

L'obra, ja amb el nou mural incorporat creat conjuntament per trenta veïns de Puçol, estarà oberta fins al dissabte 22 de novembre.


19 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres