Puçol també se suma el 20 de novembre a la celebració del 'Dia del Xiquet'

Puçol també se suma el 20 de novembre a la celebració del 'Dia del Xiquet'

Des del 20 de novembre de 1989, dia en el qual es va publicar la Convenció dels Drets de la Infància, esta data s'ha convertit en un dia clau per a tota la infància del món.

En ella es commemoren tots els Drets de la Infància reconeguts en este text internacional, ratificat ja per 191 països i d'obligat compliment per a tots i totes, i que servix per a recalcar la promoció i defensa de tots els drets de la infància, de tota la infància del món.

A pesar de l'existència d'organitzacions que treballen dia a dia a fer realitat estos drets, la realitat de la infància, a pesar de la Convenció dels Drets del Xiquet, no és encara ni de bon tros la desitjada.

Tots els dies, en tots els llocs del món, es vulneren sistemàticament els drets de la infància amb aparent impunitat i, per això, el 20 de novembre ha de servir per a impulsar el compliment de la Convenció dels Drets del Xiquet.

En esta data, tots els estaments han d'alçar la veu a favor de la Infància, perquè tots ens mobilitzem a favor dels seus drets més fonamentals.

''És un camí difícil i llarg, però és l'únic possible per a aconseguir un món més just per a tots''. Amb estes paraules la regidor de servicis socials, Begoña Fernández, recorda que cal continuar barallant, perquè ''el compliment dels drets comença per complir els drets de la infància: ells no són només el futur, sinó també el present''.

A Puçol, els distints centres educatius estan exhibint una campanya informativa a base de cartells en què, de forma agradable a través de còmics, se nos recorda a tots una data tan emblemàtica.

20 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres