Sergio Gadea també puja al pòdium en el circuit de Xest

Sergio Gadea també puja al pòdium en el circuit de Xest

Havia sigut la setmana de la seua presentació oficial en el poble. S'havien repartit huit-centes camisetes amb la seua foto. Centenars d'adhesius i cartells recolzaven el seu esforç. Sergio Gadea no podia fallar en el Circuit Ricardo Tormo de Cheste. Els seus paisans estaven amb ell. No volia defraudar-los. I no ho va fer.

En la penúltima prova del campionat d'Espanya de 125 cc, celebrada el 16 de novembre, va quedar en primera posició el toledà Álvaro Bautista, que ja és per dret propi el campió d'Espanya de la categoria. En segona posició va entrar l'hongarés Gabor Talmasci i en tercera posició la jove promesa de Puçol, Sergio Gadea, que consolidava així el subcampionat d'Espanya de la modalitat.

''Amb este resultat avantatgem en deu punts Manuel Hernández, que a Xest va entrar just darrere de nosaltres'' -recorda son pare i mànager, Sergio Gadea-. ''Però com en el gran premi de Xerés també participaran mundialistes això ens beneficia, ja que a partir de la cinquena plaça, la diferència entre cada lloc és d'únicament un punt''.

Pare i fill han fet els comptes una vegada i una altra. A Xest es van presentar huitanta pilots, dels quals només trenta-sis van poder córrer, entre ells diversos participants en el campionat mundial d'enguany i l'actual campió d'Europa. Eixes van ser les exigències de la prova que es va rodar en els mateixos temps que la carrera del mundial, celebrada fa a penes unes setmanes.

''Si Sergio haguera estat en aquella prova del mundial hauria eixit en la segona línia de la graella, perquè el seu temps de 41:02 està molt per davall de molts mundialistes. A més, en la prova de diumenge va fer la volta ràpida, el que demostra que pot estar entre els millors''.

El diumenge 23 es corre a Xerés l'última prova. Amb els seus deu punts d'avantatge i la presència garantida de diversos mundialistes d'elit que, teòricament, ocuparan les primeres posicions, Sergio només necessita vigilar Manuel Hernández i no quedar molt més arrere que ell per a garantir el subcampionat d'Espanya, el que pot significar la clau per a córrer l'any pròxim el mundial com a segon pilot en l'equip de Jorge Martínez Aspar.

''Anirem al límit en els entrenaments, per a intentar agarrar una bona posició en l'eixida. De totes maneres, el que importa és que Sergio no caiga i que la moto no falle, amb això pràcticament garantirem esta segona plaça en el nacional que ara tenim''.

Serà el triomf d'un modest. D'un home que ha fet el seu equip per a poder competir. D'un equip que ha treballat de valent, molt dur, per a estar en l'elit. I d'un pilot que en l'últim any ha passat d'estar en l'anonimat a ser una de les grans esperances del motociclisme valencià.


23 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres