Puçol rep la primera convenció nacional de “Schwinn cycling”

Puçol rep la primera convenció nacional de “Schwinn cycling”

Organitzada pel gimnàs Kodama i patrocinada per l'Ajuntament de Puçol, dissabte passat, 29 de novembre, Puçol va acollir la primera convenció d'àmbit nacional que se celebra en la província de València de Schwinn cycling, una modalitat esportiva que a pesar de ser centenària és ara quan comença a funcionar en el nostre país. El Palau d'Esports va comptar amb més d'un centenar de participants, dirigits per tres màsters instructors de primer orde: Jesús Gallego (de Saragossa), Cèsar Valcárcel (de Barcelona) i Francisco Prieto (d'Alacant), tots components de l'equip nacional.

En els seus orígens el spinning i el Schwinn cycling compartien els mateixos mètodes de treball i les mateixes bicicletes, però amb el temps es va produir una separació entre estos dos, i van quedar els hereus de la modalitat Schwinn cycling com els líders d'una modalitat esportiva en què, bàsicament, es reproduïxen autèntiques carreres ciclistes però sense eixir del gimnàs on u entrena.

“És molt més complex que un simple exercici amb bicicleta sense rodes” –explica Pepe Claramunt, director del Kodama i organitzador de la convenció-, “ja que schwinn establix uns entrenaments específics, basats en principis científics, supervisats per metges i, en definitiva, amb un sistema de treball que després s'ha imitat per la resta de modalitats basades en les bicicletes indoor”.

El més destacable d'este esport és que, com tots, busca el benestar dels que el practiquen, però per a això no cal tindre una edat especial (des de xiquets fins a iaios poden practicar-lo), ni unes condicions excepcionals (n'hi ha prou amb un bon estat de salut), encara que això sí, no es pot aconseguir una bicicleta schwinn anant simplement a comprar-la en una botiga, ja que “únicament les venen als instructors titulats, per tant, cal traure's el carnet abans que te’n venguen una”.

El carnet i mil euros, que és el mòdic preu del model estàndard, perquè si un vol disposar dels models més avançats, com l'Evolution que van exhibir els màsters instructors en la convenció de Puçol, en eixe cas, el desembossament se situa per damunt dels dos mil euros... “però tant el preu com l'exigència de ser instructors té la seua lògica: Schwinn no permet que persones sense formació prèvia treballen sobre les seues bicis. No és una qüestió de prestigi, sinó de control del benestar. Els seus exercicis, ben realitzats, augmenten la capacitat pulmonar, beneficien el cor i milloren la concentració... però mal realitzats no produïxen estos beneficis per a la salut”.

En els últims anys s'han estés els centres oficials en la província de València. Actualment Esportius Sierra (Tavernes), Body Fitness (València), Olimpia (Alboraia) i Kodama (Puçol) són els que major reconeixement estan obtenint, i tots ells van col·laborar en la convenció de Puçol, que va constar de dos sessions: al matí, un taller de disseny de classes, amb la pujada al mític port de l'Anglirú com a plat fort, coronat tot això amb intervals d'entrenaments intensius i extensius. “Eixe és un dels grans atractius” –insistix Pepe Claramunt-, “podem simular qualsevol prova ciclista i reproduir les distintes condicions de l'etapa, tant en la duresa com en les condicions d'esforç, però tot en un entorn controlat”.

A la vesprada, la sessió va estar també oberta als aficionats que van voler participar, tots necessàriament alumnes dels centres col·laboradors, i va consistir en una marató de tres hores durant la qual es va reproduir el perfil d'una etapa de muntanya.

Per a ser la primera trobada d'este tipus el nivell de participació va ser molt elevat: cinquanta monitors en els cursos matinals i seixanta participants en la marató vespertina, incloent esportistes vinguts de Catalunya, Múrcia, Madrid, Castilla-León, Andalusia, Saragossa, Elx i Castelló, “només van faltar els bascos, però és que estaven preparant la convenció que ells organitzen esta mateixa setmana, per això potser serà necessari que la segona trobada de Puço

03 Desembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres