Avacos impartix tallers de prevenció de la Sida als alumnes de l'institut

Avacos impartix tallers de prevenció de la Sida als alumnes de l'institut

Dins de les activitats organitzades per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Puçol entorn del Dia Internacional de la Sida, que se celebra l'1 de desembre, una de les activitats que s'ha repetit en els últims anys és l'organització de tallers específicament orientats als alumnes dels centres formatius de la població.

Enguany els alumnes de primer de Batxillerat de l'Institut d'Ensenyança Secundària van ser els elegits per als tallers impartits per Avacos durant el 27 i 28 d'octubre, en les aules del centre i dins de l'horari habitual de les classes.

Per a intentar conéixer un poc millor a esta associació valenciana i les activitats que organitza hem conversat amb Javier González, director d'Avacos.

Què és Avacos?

AVACOS, és l'Associació Valenciana contra la Sida, una associació fundada en el 1991 per persones afectades pel virus d'immunodeficiència adquirida, i que té com a missió contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones seropositives i a la defensa dels seus drets. La nostra seu està situada a València, en el carrer dels Centelles, 51-b. Encara que el nostre àmbit és a nivell estatal, la majoria de les nostres intervencions són en l’àmbit local i autonòmic. Altres objectius són l'assessorament als afectats i als seus familiars, proporcionar informació adequada, defensa de la imatge i dignitat dels afectats i organitzar campanyes de sensibilització i col·laboració amb altres entitats, tant privades com públiques, en la lluita contra el vih/sida.

Com funcionen els vostres tallers?

Els tallers que duem a terme en els centres educatius tenen un caràcter dinàmic, deixa de ser la típica xarrada informativa per a convertir-se en una cosa experimental, on els participants poden experimentar i per tant es poden treballar les habilitats i actituds, una cosa molt eficaç per a motivar canvis i eliminar les possibilitats de risc a contraure esta infecció.

Com va sorgir la col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol enguany?

La col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol no ens ve de nou, enguany és el tercer que participem, i ha sigut molt gratificant com ha evolucionat la nostra col·laboració, perquè cada any es compte més amb nosaltres. Els orígens de la nostra participació va ser a partir d'una xarrada que vam oferir fa tres anys, en la qual ja vam introduir la metodologia de tallers i el resultat va ser prou positiu, i així ens ho van manifestar els xavals.

En què van consistir els tallers realitzats el dijous i divendres en l'institut?

L'objectiu dels nostres tallers és la prevenció, i per tant el que vam tractar de treballar amb les nostres dinàmiques són conceptes tan importants i que en principi tot el món ''pareix'' tindre clar, com són vih/sida, vies de transmissió, percepció de risc, mètodes de prevenció, habilitats de comunicació... pretenem donar una informació clara i fiable.

Per què considereu que este tipus d'informació és útil per als alumnes de l'institut?

Perquè treballem amb un col·lectiu de persones que és jove, estan en un moment important per a adquirir i mantindre actituds i habilitats que servisquen per a eradicar el risc de contraure esta infecció. Per descomptat la gent jove és molt sensible a estos temes, però és important donar-los la informació clara, i potenciar habilitats que hauran de posar en joc en moltes situacions de la seua vida per a evitar caure en riscos, però no sols per a evitar esta malaltia, sinó altres problemàtiques que també estan a l'aguait i que suposen una ame

02 Desembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres