Cinc jóvens de Puçol aconseguixen treball a través del projecte municipal “Feina Jove”

Cinc jóvens de Puçol aconseguixen treball a través del projecte municipal “Feina Jove”

Ha finalitzat el Pla Integral d'Ocupació Feina Jove organitzat per l'Ajuntament de Puçol en col·laboració amb altres ajuntaments de la comarca i l'Associació de foment i creació d'ocupació juvenil (AFOCEJ). Este Pla hi ha significat la prestació d'orientació laboral a jóvens de la localitat menors de 30 anys, així com accions d'inserció laboral.

En la primera fase del projecte, iniciada el 28 de maig, es va dur a terme la preselecció, entrevista d'acollida, compromís de participació i diagnòstic sociolaboral dels usuaris remesos per les agències de desenvolupament local dels ajuntaments participants.

En la segona fase es van realitzar tutories individualitzades d'orientació laboral, elaborant un informe en profunditat de cada usuari amb les particularitats del seu cas específic i el seu propi itinerari d'inserció.

En una tercera fase, a partir de juliol, s'ha dut a terme el contacte amb empreses, enviant-los informació del programa i de les subvencions a què podien accedir per contractació indefinida. S'han buscat llocs vacants i s'oferix jóvens adequats per a cobrir-los a l’empresa.

“Com a resultat” –explica la regidora de promoció econòmica i ocupació, Begoña Fernández-, “s'ha aconseguit la inserció amb contracte indefinit de 5 jóvens de Puçol. Tres empreses de la localitat es beneficien d'una subvenció del SERVEF de 3.000 euros per contracte indefinit, o la part proporcional en cas de contractació a temps parcial indefinida”.

Així mateix, altres 3 jóvens de la localitat han sigut col·locats amb contractes temporals, en empreses que han preferit esta modalitat de contractació encara que no donava dret a subvenció.

També han sigut desviats a activitats de formació altres 2 usuaris del Pla Integral d'Ocupació.

El control de qualitat de les accions s'ha realitzat a través de reunions tècniques prèvies, un protocol d'atenció als usuaris i qüestionari d'avaluació.

“En conjunt, i donada la dificultat per a inserir amb contractes fixos a jóvens sense experiència” –conclou Begoña Fernández-, “pot considerar-se que els resultats del programa han sigut satisfactoris, i constaten l'interés de l'Ajuntament de Puçol per l'ocupació juvenil”.

Com a continuació al programa, en els pròxims mesos, i fins al 31 de març, es realitzen en l'Espai Social Martínez Coll sessions d'Orientació per a l'Ocupació i l'Autoocupació (OPEA), també a càrrec de la col·laboració de l'Associació de Foment i creació d'Ocupació Juvenil (AFOCEJ) amb l'Ajuntament de Puçol. Estes accions tenen per missió definir una pla personal d'ocupació i formació de cada desocupat, orientar laboralment i ensinistrar en les tècniques de recerca d'ocupació, a fi de millorar les possibilitats d'ocupació dels demandants d'ocupació.

L'horari d'estes és dilluns i dimarts al matí, prèvia cita dels usuaris pel SERVEF.


14 Desembre 2003
FaceBook  Twitter  

Altres