El SALT al valencià

El SALT al valencià

El dijous passat, dia 11 de desembre a les 20 h en la Casa de Cultura es va presentar públicament el programa de traducció al valencià SALT.

En total van ser unes 150 persones les que es van reunir a partir de les huit, com estava previst. La majoria del camp de l'ensenyament, responsables de centres oficials, polítics i, en general, gent interessada pel programa.

José Mª García, gerent de la Casa de Cultura i Josep Vicent Martí, regidor d'Educació van presentar l'acte. Després va ser la responsable de l'Oficina de Promoció del Valencià, Maria Carabal, la que es va encarregar de presentar i ensenyar a utilitzar, fil per randa, el programa. En poc menys d'una hora, segons Maria, ''és difícil explicar totes les seues utilitats, però sí que ens dóna una idea de com traure-li un mínim de partit''.

La regidoria d'Educació junt amb el suport tècnic de l'OPV han reproduït exemplars del programa SALT 2.1. Es tracta d'una ferramenta informàtica útil i completa per a usar i divulgar el valencià. Este programa està editat per la Generalitat Valenciana i permet que un públic prou variat de gent puga utilitzar el valencià amb prou garantia, a més de consultar una gramàtica, un diccionari, flexió verbal, etc. Amb esta idea es va invitar les associacions, empreses, centres públics, mitjans de comunicació, etc.

Segons la responsable de l'OPV, Maria Carabal, l'objectiu era ''donar a conéixer i divulgar d'una manera didàctica el programa, sobretot a un sector de gent com associacions, empreses, comerços que així poden plantejar-se, amb més facilitat, poder redactar o traduir al valencià amb prou garantia''. Un altre sector ja el coneixia, però no sabia algunes de les prestacions que aporta.

La població de Puçol ha respost prou bé a la iniciativa. De moment, a banda de la gent que va vindre a la demostració es van acostant a l'OPV per a arreplegar un exemplar del programa. L'interés del públic ha sigut prou bo.


04 Gener 2004
FaceBook  Twitter  

Altres